9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 45 Sanatçıyı Tanıyalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Benim Gözümden Rasim Özdenören

Sorunuzdaki görsele dayanarak iki metin arasındaki bağlamı yorumlayalım:

I. Metin:

Bu metinde, gelenekten yararlanmanın yüzeysel olamayacağı, geleneğin ruhunu anlamanın önemli olduğu vurgulanmaktadır. Özdenören’in sanat anlayışında da aynı vurgu bulunmaktadır. Picasso’nun Hatları adlı denemede de gelenekten yararlanmanın basit bir şekilde taklit değil, o geleneğin ruhuna uygun şekilde olması gerektiği işlenmektedir. Özdenören'in eserlerinde de bu derinlikte bir sanat anlayışını görebiliriz. Sanatçıların, kendi kültürel köklerinden yola çıkarak özgün eserler üretmeleri gerektiği düşüncesi Özdenören'e de ait olabilir.

II. Metin:

Bu metin, Namık Kemal ve benzeri sanatçılardan bahsederken, ulusun kendi kültürel değerlerine sadık kalmasının önemini vurgulamaktadır. Bu da Rasim Özdenören’in milli kimlik ve geleneğe verdiği önemi yansıtır. Özdenören de kendi sanat anlayışında benzer şekilde, bir ulusun kendi değerlerine sahip çıkmasının sanat ve edebiyat açısından ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmaktadır.

Sonuç:
Her iki metin de Rasim Özdenören’in sanat anlayışına uyum sağlamaktadır çünkü her iki metinde de geleneğe sadık kalarak özgün eser üretme fikri işlenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri