9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 26 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik-3
Adı
Ne Olsam?
Amaç Cahiliye anlayışını yorumlayabilme
Beceri Yorumlama

Rol: Gazeteci
İzleyici: Sosyoloji bölümü öğrencileri
Format: Haber
Konu: Köle olarak doğmadım.

Haber Metni:

"Köle olarak doğmadım, köle olarak yaşamak zorunda değilim" diyor birçok insan özgürlük mücadelesinde. Tarih boyunca kölelik, insan onuruna aykırı bir uygulama olarak var oldu. Ancak, insanlık köleliğe karşı hep direndi ve özgürlüğünü kazandı. Günümüzde modern kölelik biçimleri hâlâ varlığını sürdürüyor; zorla çalıştırma, insan kaçakçılığı, emek sömürüsü gibi. Ama unutmamalıyız ki hiçbir insan, köle olarak doğmaz. Her birey özgürlüğü hak eder. Köleliğe karşı durmak, insanlık onurunu savunmaktır.

Rol: Vaiz
İzleyici: Camide bulunan insanlar
Format: Vaaz
Konu: Kadın olmak neden zor?

Vaaz Metni:

Sevgili kardeşlerim, bugün sizlere önemli bir mesele olan "kadın olmak neden zor?" konusunu konuşmak istiyorum. Yüce dinimiz İslam, kadına büyük değer vermiş, onun haklarını koruma altına almıştır. Ancak ne yazık ki bugün, birçok kadın toplumsal hayatta pek çok zorlukla karşı karşıya kalmaktadır. Kadın olmak sadece biyolojik bir fark değil, aynı zamanda birçok sorumluluğu ve mücadeleyi de beraberinde getiriyor.

Kadın, ailede anne, eş, evlat gibi pek çok rolü üstlenir. Bu rollerin her biri ayrı bir sabır ve fedakarlık gerektirir. Kadınlar, hem evin içindeki işleri düzenlerken hem de toplumsal alanda yer almak için mücadele ederler. Bunun yanında, cinsiyetlerinden dolayı maruz kaldıkları ayrımcılıkla, adaletsizlikle ve şiddetle de karşı karşıya kalırlar. Bu durumlar, onların psikolojik ve fiziksel olarak yıpranmalarına neden olur.

Oysa ki Allah, kadın ve erkeği birbirine eşit yaratmıştır. İslam’da kadın hakları ve onuru yüce tutulmuştur. Hz. Muhammed (s.a.v.), “Cennet annelerin ayakları altındadır” diyerek kadınlara ne denli değer verilmesi gerektiğini bizlere göstermiştir. Kadınlarımızı korumak, haklarını gözetmek, onları sevgi ve saygıyla karşılamak bizim en büyük görevlerimizden biridir. Unutmayalım ki toplumun huzuru, kadının hak ettiği değeri görmesiyle mümkündür.

Allah hepimize adaletli, merhametli ve sevgi dolu bir kalp nasip etsin. Kadınlarımızı incitmekten, onların haklarını ihlal etmekten bizleri muhafaza etsin.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri