ETKİNLİK 1.3.1 Bir Günlük Örnek Menü
Amaç:
Bir günün öğünlerinde hangi besinlerin bulunması gerektiğini belirlemek.
Örnek Menü
Öğün | Besin | Miktar |
---|---|---|
Kahvaltı | Süt | 1 bardak |
Buğday veya çavdar ekmeği | 1-2 dilim | |
Peynir (az yağlı, az tuzlu) | 1-2 dilim | |
Zeytin | 7-8 adet | |
Yumurta | 1 adet | |
Ceviz, fındık | 1 adet | |
Domates, biber, salatalık vb. | Birer adet | |
Öğleden önce | Meyve, bisküvi, kuru yemiş | 1-2 adet |
Öğlen | Az etli sebze veya baklagil yemeği | 1 porsiyon |
Yoğurt veya ayran | 1 bardak | |
Salata | 1 porsiyon | |
Buğday veya çavdar ekmeği | 1-2 dilim | |
Pilav veya makarna | 1 porsiyon | |
İkindi | Meyve ve süt veya sütlü kek, bisküvi vb. | 1 bardak |
Akşam | Çorba | 1 kase |
Balık | 1 porsiyon | |
Pilav veya makarna | 1 porsiyon | |
Salata | 1 porsiyon | |
Buğday veya çavdar ekmeği | 1-2 dilim | |
Yatmadan önce (3-4 saat önce) | Süt veya meyve | 1 bardak/1 porsiyon |
Sonuca Varım
-
Örnek menüde eksiklik ya da fazlalık var mı?
Menüde dengeli beslenme hedeflenmiş, ancak bireyin yaşına, sağlık durumuna ve aktivite seviyesine göre miktarlar düzenlenebilir. -
Menülerinizi hazırlarken özellikle neye özen gösterdiniz?
Dengeli beslenmeye, taze ve doğal besinlerin kullanımına dikkat edildi. Öğünlerin enerji ihtiyacını karşılaması ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeye destek olması hedeflendi.