9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 37 Düşünelim - Keşfedelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünelim:

Soru: Tarihçiler dedektiflere benzetilebilir mi? Gerekçeleriyle açıklayınız.

Cevap: Evet, tarihçiler dedektiflere benzetilebilir. Çünkü tarihçiler de olayları incelerken, dedektifler gibi belge, kanıt ve bulgulara dayanarak araştırma yapar. Tarihçiler, geçmişi anlamak için sorular sorar, parçaları birleştirir ve doğru bilgilere ulaşmaya çalışırlar. Bu süreç dedektiflerin bir olayı çözme sürecine benzetilebilir.

Keşfedelim:

Soru 1: Kadeş Savaşı'yla ilgili bir araştırma yapacak olsanız nasıl bir yöntem izlersiniz? Neden?

Cevap: Kadeş Savaşı ile ilgili bir araştırma yaparken öncelikle savaş hakkında yazılı ve görsel kaynakları incelerim. Arkeolojik buluntular, yazıtlar ve tarihsel belgeler üzerinden detaylı analiz yaparak tarafların savaş stratejilerini anlamaya çalışırım. Çünkü bu tür kaynaklar savaşın ayrıntılarını ortaya koyar.

Soru 2: Bu rölyefle ilgili hangi soruları sorardınız?

Cevap: Rölyefte gösterilen sahnede hangi olaylar anlatılıyor? Hangi kral ya da lider tasvir ediliyor? Bu rölyefin yapıldığı dönem ve amacı nedir?

Soru 3: Bu rölyef Kadeş Savaşı'nı araştıran bir tarihçi için doğru ve güvenilir bir kaynak olabilir mi? Gerekçeleriyle açıklayınız.

Cevap: Evet, bu rölyef Kadeş Savaşı'nı araştıran bir tarihçi için güvenilir bir kaynak olabilir. Çünkü döneme ait birinci elden bir görsel belge niteliğindedir ve savaşın nasıl gerçekleştiğini, liderlerin rolünü betimlemektedir. Ancak, taraflı bir anlatım olup olmadığını anlamak için diğer kaynaklarla karşılaştırılması gerekir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri