9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 45 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sorular ve Kısa Cevaplar:

1. Kaynak K, Peçeneklerle ilgili güvenilir bilgiler verebilir mi? Gerekçeleriyle açıklayınız.

Cevap: Kaynak K, Bizans İmparatoru dönemindeki Peçeneklerle ilgili bilgi verir, ancak Bizans perspektifinden yazıldığı için taraflı olabilir.

2. Bu kaynaklarda Anna Komnene (Ena Komnina) ve Pachyméres’in (Pesimres) eserleri tarihi kaynak türü, tarihi ve güvenilirlik açısından bir bilgi içerir bulundurmakta mıdır?

Cevap: Evet, Anna Komnene ve Pachyméres’in eserleri, dönemin tarihine dair bilgiler içerir, ancak kişisel ve taraflı yorumlar içerebilir.

3. Anna Komnene ve Pachyméres’in eserlerinin güvenilirliği hakkında yargıda bulunulurken hangi yöntemlere başvurulmuştur? Gerekçeleriyle açıklayınız.

Cevap: Tarihsel karşılaştırma, dil analizi, dönemin koşulları ve arkeolojik bulgularla doğrulama gibi yöntemlerle güvenilirlik değerlendirilir.

Soru: Tarihsel bilginin üretim sürecine ilişkin tespitleriniz

Tarihsel bilginin üretim süreci, kaynakların incelenmesi, karşılaştırılması ve doğrulanması adımlarından oluşur. Bu süreçte, tarihçiler farklı kaynakları karşılaştırarak taraflılıkları belirler ve belgelerin güvenilirliğini arkeolojik bulgular ya da diğer yazılı belgelerle doğrular. Ayrıca, tarihsel bilgi üretilirken dönemin koşulları, yazarların kişisel önyargıları ve siyasi etkiler dikkate alınmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri