Bakara suresinin 255. ayetini Kur’an-ı Kerim mealinden okuyup ayette verilmek istenen mesajları yazınız

Bakara Suresi 255. ayeti, Ayetel Kürsi, Allah’ın birliğini, kudretini ve her şey üzerindeki hakimiyetini anlatır. Ayetin mesajları ve anlamını keşfedin.

Soru : Bakara suresinin 255. ayetini Kur’an-ı Kerim mealinden okuyup ayette verilmek istenen mesajları defterinize yazınız

Ödev cevabı kısaca :
Allah'ın Tekliği: Allah, tek ilah olup her şeyi gözeten ve koruyandır.
Sonsuz Bilgi ve Güç: Allah, uyumaz ve her şeyi bilir; O’nun bilgisi dışında hiçbir şey olmaz.
Mutlak Hakimiyet: Allah’ın izni olmadan kimse şefaat edemez; O, her şeyi kuşatır ve korur.

Bakara Suresi 255. Ayet (Ayetel Kürsi) Meali:

"Allah, O'ndan başka hiçbir ilah yoktur; O, daima diridir, kayyumdur (bütün varlıkları ayakta tutan ve her an varlıklarını devam ettiren). O'nu ne bir uyuklama tutar ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa O'nundur. İzni olmaksızın O'nun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, onların önlerinde ve arkalarında ne varsa (bütün geçmişlerini ve geleceklerini) bilir. Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şeyi kavrayamazlar. O'nun kürsüsü gökleri ve yeri kaplamıştır. Onların korunması O'na bir ağırlık vermez. O, çok yüce, çok büyüktür."

Ayette Verilmek İstenen Mesajlar:

  1. Allah'ın Tekliği ve Kudreti: Ayet, Allah’ın tek ilah olduğunu, her şeyin O’na ait olduğunu ve O’nun her şeyi gözetip yönettiğini vurgular.
  2. Allah’ın Sonsuz Bilgisi ve Gücü: Allah’ın uyumadığını, uyuklamadığını ve tüm varlıkların üzerindeki bilgisinin sonsuz olduğunu belirtir.
  3. Şefaat ve İzin: Allah’ın izni olmadan hiç kimsenin şefaatte bulunamayacağını ifade eder. Bu da Allah’ın mutlak otoritesini ve kontrolünü gösterir.
  4. Koruyucu ve Güçlü: Ayette Allah’ın her şeyi kapsayan bir koruyuculuğa sahip olduğu, gökleri ve yeri korumanın O’na hiçbir zorluk getirmediği belirtilir.
  5. Yücelik ve Büyüklük: Allah’ın yüce ve büyük olduğu vurgulanarak, insanların O’nun büyüklüğünü anlamalarının mümkün olmadığı mesajı verilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri