Bir arkadaşınıza hitaben Atatürk’le ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatacağınız bir mektup yazınız

Atatürk’ün Türkiye'ye katkıları, çocuklara verdiği değer ve onun barışçıl vizyonu üzerine arkadaşınıza yazılmış duygusal bir mektup örneği.

Soru : Bir arkadaşınıza hitaben Atatürk’le ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatacağınız bir mektup yazınız.
Uzakta yaşayan yakınlarımızla, tanıdıklarımızla haberleşmek için birbirimize mektup yazarız. Mektup yazarken hitap ifadesinden sonra virgül (,) kullanmayı, sağ üst köşeye tarih yazmayı unutmayınız.

02 Ekim 2024
Sevgili Arkadaşım Ayşe,

Umarım iyisindir ve her şey yolunda gidiyordur. Bugün sana, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Onun hayatını ve yaptıklarını düşündüğümde, ona olan hayranlığım bir kez daha artıyor.

Atatürk, sadece bizim ülkemizin kurucusu değil, aynı zamanda büyük bir liderdir. Onun vizyonu ve cesareti sayesinde Türkiye modern bir ülke haline geldi. Atatürk’ün en çok hayran olduğum yönlerinden biri, çocuklara ve gençlere olan sevgisidir. 23 Nisan’ı biz çocuklara hediye etmesi, bize ne kadar güvendiğini ve ne kadar çok değer verdiğini gösteriyor. Atatürk, her zaman çocukların ve gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğuna inanmış ve onların iyi bir eğitim alması için birçok yenilik yapmıştır.

Onun “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözü ise benim için çok anlamlı. Bu söz, barışın ne kadar önemli olduğunu bize hatırlatıyor. Atatürk’ün bıraktığı bu değerler, bizim bugün ve gelecekte yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Seninle bu konuda daha fazla konuşmak isterim. Kendine çok iyi bak ve en kısa zamanda görüşelim.

Sevgilerle,
Zeynep

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri