Bir iffet modeli olarak Hz. Yusuf’un hayat hikâyesini Kur’an-ı Kerim’den araştırınız

Hz. Yusuf’un (a.s.) hayatı, Kur’an-ı Kerim’de iffet ve ahlak mücadelesinin en güzel örneklerinden biridir. Yusuf suresi, sabır ve sadakatin en yüksek değerlerini gözler önüne serer.

Soru : Bir iffet modeli olarak Hz. Yusuf’un hayat hikâyesini Kur’an-ı Kerim’den
araştırınız. Elde ettiğiniz bilgileri bir sunum hazırlayarak arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Hz. Yusuf (a.s.), hayatı boyunca iffetini korumaya özen göstermiş, Allah'a olan sadakati ve ahlakıyla birçok zorluk karşısında sabır göstermiştir. Onun Kur'an'da anlatılan kıssası, özellikle Züleyha'nın iffetini sınadığı olayda, Allah'a olan bağlılığı sayesinde iffetini korumasıyla tanınır.

Hz. Yusuf (a.s.), Kur'an-ı Kerim'de en güzel kıssalardan biri olarak anlatılan ve genç yaşta yaşadığı imtihanlarla bilinen bir peygamberdir. Henüz gençken kardeşleri tarafından kuyuya atılan Hz. Yusuf, Mısır'da köle olarak satılır ve zamanla Mısır'ın yönetiminde önemli bir konuma yükselir. En bilinen olaylardan biri ise, Mısır Azizi'nin karısı Züleyha'nın Hz. Yusuf'a iffetini bozma teklifiyle ilgili yaşanır. Hz. Yusuf bu büyük imtihan karşısında Allah'a sığınmış ve iffetini korumuştur. Kur'an-ı Kerim'de Yusuf suresi bu olayları detaylı olarak ele alır. Bu kıssa, özellikle gençlerin iffet ve sabır konusundaki örnek alınacak en güzel hadiselerden biridir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri