Bir öğretmeninizle yaşadığınız ve sizi olumlu yönde etkilediğini düşündüğünüz bir anınızı yazınız

4. sınıfta bir Türkçe öğretmenimin verdiği cesaret ve destek, yazı yazma korkumu yenmeme ve yaratıcılığımı keşfetmeme yardımcı oldu. Öğretmenimle yaşadığım bu ilham verici anı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Soru : Bir öğretmeninizle yaşadığınız ve sizi olumlu yönde etkilediğini düşündüğünüz bir anınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşmak üzere defterinize yazınız.

Öğretmenimle Yaşadığım İlham Verici Bir Anı

4. sınıftayken, Türkçe dersinde öğretmenimle yaşadığım bir anı hayatımda unutulmaz bir iz bıraktı. O zamanlar yazı yazmakta zorlanıyordum ve kendimi ifade etmekte güçlük çekiyordum. Bir gün, Türkçe öğretmenimiz bir hikâye yazmamızı istedi. Yazmaya başladım ama içimde bir korku vardı; ya hikâyem güzel olmazsa diye endişeleniyordum.

Öğretmenim, yazdıklarımı okudu ve sonra yanıma gelerek bana "Senin içinde büyük bir yazar var, bunu yazıların gösteriyor. Sadece kendine güven ve duygularını kağıda dök. Herkesin farklı bir anlatımı vardır ve bu senin özel hikayen." dedi. Bu sözleri duymak, bana çok büyük bir cesaret verdi. Oysaki o ana kadar yazılarımın yeterince iyi olmadığını düşünüyordum.

O günden sonra, yazı yazmaya karşı olan korkum azaldı ve hikayelerimi daha büyük bir tutkuyla yazmaya başladım. Özellikle öğretmenimin bana verdiği cesaret ve güven, kendimi geliştirmeme büyük katkı sağladı. Bugün yazı yazmayı çok seviyorum ve öğretmenimin o gün bana gösterdiği ilgi ve destek olmasaydı belki de bu sevgiyi keşfedemeyecektim. Öğretmenimin bu davranışı beni olumlu yönde etkiledi ve her zaman hatırlayacağım bir anı olarak kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri