Gördüğümüz parlak cisimlerin hepsi yıldız mıdır? Diğer gezegenlerin de uyduları var mıdır? Gezegenlerin özellikleri nelerdir?

Gökyüzünde gördüğümüz parlak cisimlerin hepsi yıldız değil, bazıları gezegen ve uydulardır. Gezegenlerin özellikleri ve uyduları hakkında merak ettikleriniz bu yazıda.

Soru : Çadır kampı yaptığımız, gökyüzünü inceleyip sorular sorduğumuz yaz gecelerini hatırlıyor musun? Cevaplarını merak ettiğimiz ne çok sorumuz vardı. Gördüğümüz parlak cisimlerin hepsi yıldız mıdır? Diğer gezegenlerin de uyduları var mıdır? Gezegenlerin özellikleri nelerdir?

Ödev cevabı kısaca : Gökyüzünde gördüğümüz parlak cisimlerin hepsi yıldız değildir; bazıları gezegen veya uydulardır. Evet, diğer gezegenlerin de uyduları vardır ve gezegenlerin çeşitli özellikleri mevcuttur.

Yaz Geceleri ve Gökyüzü: Yıldızlar, Gezegenler ve Uydular Üzerine Merak Edilenler

Çadır kampı yaptığımız o yaz gecelerini hatırlıyor musun? Gökyüzüne bakıp birçok soru sormuştuk: Gördüğümüz parlak cisimlerin hepsi yıldız mıydı? Diğer gezegenlerin de tıpkı Ay gibi uyduları var mıydı? Her bir gezegenin kendine has özellikleri nelerdir? İnsanlar, yüzyıllardır gökyüzünü inceleyerek bu soruların cevabını aramışlar. Biz de o gecelerde, gökyüzüne bakarak evrenin sırlarını çözmeye çalıştık ve merakla bu soruların cevaplarını öğrenmek istedik

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri