Haşr suresi, 22-24. ayetler Rabb’imiz (c.c.), gönderdiği vahiylerde kendisini bizlere nasıl tanıtmaktadır

Haşr Suresi 22-24. ayetlerde Allah'ın kendisini nasıl tanıttığını öğrenin. Bir ve tek, her şeyi bilen, esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın özellikleri.

Soru : “O, öyle Allah’tır ki ondan başka tanrı yoktur. Görülmeyeni ve görüleni bilendir. O, esirgeyendir, bağışlayandır. O, öyle Allah’tır ki kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. O; mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selamet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah, müşriklerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir. O; yaratan, var eden, şekil veren Allah’tır. En güzel isimler onundur. Göklerde ve yerde olanlar onun şanını yüceltmektedirler. O, galiptir, hikmet sahibidir.” (Haşr suresi, 22-24. ayetler.) Rabb’imiz (c.c.), gönderdiği vahiylerde kendisini bizlere nasıl tanıtmaktadır? Yukarıdaki ayetleri de dikkate alarak defterinize listeleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Haşr Suresi 22-24. ayetlerde Allah, kendisini bir ve tek, her şeyi bilen, esirgeyen ve bağışlayan olarak tanıtır. O, mülkün sahibi, eksiklikten münezzeh, gözetip koruyan ve en güzel isimlerin sahibidir.

Allah'ın Haşr Suresindeki Özellikleri

Haşr Suresi 22-24. ayetlerde Allah, kendisini çeşitli niteliklerle tanıtmaktadır. O, bir ve tektir, görülmeyeni ve görüleni bilendir, esirgeyen ve bağışlayandır. Mülkün sahibi olan Allah, eksiklikten münezzeh, selamet veren ve emniyete kavuşturandır. Gözetip koruyan, üstün ve büyüklükte eşi olmayan Allah, istediğini zorla yaptıran ve en güzel isimlerin sahibidir. Tüm varlıkları yaratan, var eden ve şekil veren O’dur. Göklerde ve yerde olan her şey, O’nun şanını yüceltmektedir. Allah, galip ve hikmet sahibidir.

Allah'ın Kendisini Tanıttığı Özellikler

  1. Bir ve tek olan tanrı.
  2. Görülmeyeni ve görüleni bilen.
  3. Esirgeyen ve bağışlayan.
  4. Mülkün sahibi.
  5. Eksiklikten münezzeh.
  6. Selamet veren ve emniyete kavuşturan.
  7. Gözetip koruyan.
  8. Üstün ve büyüklükte eşi olmayan.
  9. İstediğini zorla yaptıran.
  10. Yaratan, var eden ve şekil veren.
  11. En güzel isimlerin sahibi.
  12. Galip ve hikmet sahibi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri