Her namazın peşinden otuz üç'er kez Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahüekber dersiniz hadisinden hangi sonucu çıkarabiliriz

Bu hadisten, namazdan sonra 33 kez "Sübhanallah", 33 kez "Elhamdülillah" ve 33 kez "Allahüekber" demenin, kişiyi sevapta başkalarına yetiştirdiğini öğreniyoruz. Tesbihin önemi hakkında bilgi edinin.

Soru : “...Size bir şey haber vereyim: Dediğimi yaptığınız takdirde sizi sevapta geçenlere yetişirsiniz. Her namazın peşinden otuz üç kez ‘Sübhanallah’, otuz üç kez ‘Elhamdülillah’ ve otuz üç kere ‘Allahüekber.’ dersiniz.” (Buhari, Ezan, 155.)
Yukarıdaki hadisten hangi sonucu çıkarabiliriz?

Ödev cevabı kısaca : Bu hadisten çıkarılacak sonuç, namazlardan sonra yapılan tesbihatın (33 kez “Sübhanallah”, 33 kez “Elhamdülillah” ve 33 kez “Allahüekber” demek) sevap kazandırdığı ve bu ibadeti yapan kişilerin sevapta başkalarına yetişebileceğidir.

Namaz Sonrası Zikirlerin Fazileti: Tesbih ile Sevap Kazanma

Hadis-i şerifte, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) namazlardan sonra tesbih çekmenin faziletini belirtmiştir. Bu zikirleri düzenli olarak yapan kimselerin, sevapta başkalarına yetişebileceği ve büyük bir manevi kazanç elde edeceği ifade edilmektedir. Tesbih, Allah’ı yüceltmenin ve şükretmenin bir yolu olup, bu ibadeti yapanların manen yükseldiği ve Allah katında sevap kazandığı belirtilmektedir. Özellikle her namazdan sonra 33 kez “Sübhanallah”, 33 kez “Elhamdülillah” ve 33 kez “Allahüekber” demek, kişiyi daha fazla sevap kazanan kullarla aynı seviyeye çıkarabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri