Hz. İsa hakkında neler biliyorsunuz?

Hz. İsa (as), İslam inancına göre Allah’ın (cc) peygamberlerinden biridir. Meryem’in oğlu olan Hz. İsa, birçok mucize göstermiş ve İncil ona indirilmiştir.

Soru : Hz. İsa hakkında neler biliyorsunuz?

Ödev cevabı kısaca : Hz. İsa (as), İslam inancına göre Allah’ın (cc) peygamberlerinden biridir. Meryem’in oğludur ve İncil ona indirilmiştir. Hz. İsa, birçok mucize göstermiş ve Allah’ın (cc) mesajını insanlara iletmiştir.

Hz. İsa Kimdir? İslam’da Hz. İsa’nın Hayatı ve Mucizeleri

Hz. İsa (as), İslam dinine göre Allah’ın (cc) gönderdiği peygamberlerden biridir ve Meryem’in oğludur. Hz. İsa, babasız olarak mucizevi bir şekilde doğmuştur. Kendisine İncil isimli kutsal kitap indirilmiştir ve hayatı boyunca birçok mucize göstermiştir; örneğin, hastaları iyileştirmiş, ölüleri diriltmiş ve çamurdan kuş yapıp canlandırmıştır. Hz. İsa’nın en önemli görevlerinden biri, Allah’ın birliğini insanlara anlatmak ve onları doğru yola davet etmektir. İslam inancına göre, Hz. İsa çarmıha gerilmemiştir; Allah (cc) onu göğe yükseltmiş ve kıyamet günü tekrar dünyaya dönecektir. Hz. İsa, tüm İslam alemi tarafından sevilen ve saygı duyulan bir peygamberdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri