İsra suresi, 94-95. ayetler Peygamberler insanlar yerine meleklerden gönderilseydi doğabilecek sonuçlar sizce neler olurdu?

Peygamberler insan yerine meleklerden gönderilseydi, ne gibi sonuçlar doğabilirdi? İsra Suresi 94-95 ışığında bu önemli soruya cevap buluyoruz. Peygamberlerin insan olması, mesajlarının etkisini nasıl artırır?

Soru : “Kendilerine doğru yolu gösteren rehber gelince, insanların iman etmelerine
engel olan sebep sadece 'Allah, peygamber olarak bir insan mı gönderdi?' demeleridir. De ki: Yeryüzünde yerleşip dolaşanlar melek olsalardı biz de onlara gökten peygamber olarak bir melek gönderirdik.” (İsra suresi, 94-95. ayetler.)
Peygamberler insanlar yerine meleklerden gönderilseydi doğabilecek sonuçlar
sizce neler olurdu? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Peygamberler insanlar yerine meleklerden gönderilmiş olsaydı, insanların onlara inanması ve onları örnek alması zorlaşabilirdi. Çünkü insanlar, meleklerin olağanüstü güçlerini ve özelliklerini kavramakta zorlanabilir ve onlarla aynı düzeyde bir ilişki kuramazdı.

İsra Suresi 94-95: Peygamberlerin İnsan Olmasının Hikmeti

Peygamberlerin insan olması, onların bizim gibi yaşamaları, aynı zorlukları ve imtihanları deneyimlemeleri sayesinde insanlar için daha anlaşılır ve ulaşılabilir örnekler haline gelir. Eğer peygamberler meleklerden gönderilseydi, insanların meleklerin olağanüstü özelliklerini kavrayıp bu özellikleri kendi yaşamlarına uyarlamaları zor olurdu. Meleklerin insanlara, kendi sınırlarını ve zayıflıklarını aşabilecek bir model sunması, gerçekçi bir örnek olmaktan çıkabilirdi. Peygamberlerin insanlar arasından seçilmiş olması, onların mesajlarını daha etkili ve içselleştirilebilir kılmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri