Kasas suresi, 83. ayette verilmek istenen mesaj nedir?

Kasas suresinin 83. ayetinde, kibirden uzak durup bozgunculuk yapmayanların ahiret yurdu ile mükâfatlandırılacağı vurgulanmaktadır. Takva sahiplerinin güzel bir akıbeti olacağı ifade edilmektedir.

Soru : “İşte ahiret yurdu. Biz onu yeryüzünde böbürlenmeyi ve bozgunculuğu arzulamayan kimselere veririz. (En güzel) akıbet takva sahiplerinindir.” Kasas suresi, 83. ayet.
Yukarıdaki ayette verilmek istenen mesaj nedir?

Ödev cevabı kısaca : Bu ayette, ahiret yurdunun, yeryüzünde kibirlenmeyen ve bozgunculuk yapmayan kimselere verileceği vurgulanmaktadır. Takva sahiplerinin güzel bir sonuca ulaşacakları ifade edilmektedir.

Takva Sahiplerine Ahiret Yurdu: Kasas Suresi 83. Ayeti

Kasas suresinin 83. ayetinde, yeryüzünde kibirlenmeden ve kötülük yapmadan yaşayan insanlara ahiret yurdunun verileceği anlatılmaktadır. Bu ayette verilmek istenen mesaj, insanın dünya hayatında gösterdiği tutum ve davranışların ahiret yurdundaki yerini belirleyeceğidir. Özellikle böbürlenmekten ve bozgunculuktan kaçınan, takva sahibi bireylerin ahirette güzel bir sonuca ulaşacakları hatırlatılmaktadır. Allah, mütevazı ve dürüst bir yaşam sürenleri ödüllendireceğini belirtmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri