Kaynağını Türkiye'den alan ve uluslararası sorunlara neden olan akarsular hangileridir

Kaynağını Türkiye'den alan ve uluslararası sorunlara neden olan akarsular hangileridir detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kaynağını Türkiye'den alan ve uluslararası sorunlara neden olan akarsular hangileridir?

Türkiye'de uluslararası sorunlara neden olan birçok akarsu bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri şunlardır:

Dicle ve Fırat Nehirleri: Bu iki nehir, Türkiye'nin güneydoğusunda doğar ve Suriye, Irak ve Türkiye arasında paylaşılır. Su kaynaklarının kullanımı konusunda bu ülkeler arasında uzun yıllardır anlaşmazlıklar yaşanmaktadır.

Eğri Su Nehri: Bu nehir, Türkiye'nin doğusunda doğar ve Gürcistan ile Türkiye arasında sınır oluşturur. Nehir suyunun kullanımı konusunda iki ülke arasında geçmişte gerginlikler yaşanmıştır.

Arpaçay Nehri: Bu nehir, Türkiye'nin doğusunda doğar ve Ermenistan ile Türkiye arasında sınır oluşturur. Nehir suyunun kullanımı konusunda iki ülke arasında geçmişte gerginlikler yaşanmıştır.

Maritsa Nehri: Bu nehir, Türkiye'nin batısında doğar ve Yunanistan ile Türkiye arasında sınır oluşturur. Nehir suyunun kullanımı konusunda iki ülke arasında geçmişte gerginlikler yaşanmıştır.

Kura Nehri: Bu nehir, Türkiye'nin doğusunda doğar ve Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye arasında paylaşılır. Su kaynaklarının kullanımı konusunda bu ülkeler arasında geçmişte gerginlikler yaşanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri