Kunut dualarının okunuşunu ve anlamını yazınız

Kunut dualarının okunuşunu, anlamını ve faziletlerini öğrenin. Namazlarda hangi duaların okunması gerektiğini keşfedin ve manevi dünyanızı zenginleştirin.

Soru : Kunut dualarının okunuşunu ve anlamını defterinize yazınız

Kunut duaları, vitir namazındda okunan ve Müslümanların manevi dünyasında önemli bir yere sahip olan dualardır. Bu dualar, Allah'tan yardım dilemek, bağışlanma istemek ve doğru yolda kalmak için okunur. Kunut dualarının okunuşu ve anlamını bilmek, namazın maneviyatını derinleştirir ve ibadetinizi daha anlamlı kılar. Müslümanlara Allah'a yakın olma hissini yaşatır ve onların manevi bağlarını güçlendirir. Bu dualar sayesinde, iman edenler Allah'tan rahmet ve mağfiret dileyerek hayatlarına huzur ve sükunet katabilirler.

Kunut Duaları Türkçe Okunuşu

1. Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdîke. Ve nü'minü bike ve netûbü ileyke. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehû neşkürüke ve lâ nekfürük ve nahleu ve netrükü men yefcürük.

2. Allâhümme iyyâke na'büdü ve leke nüsallî ve nescüdü ve ileyke nes'â ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhıg.

Kunut Duaları Anlamı (Diyanet Meali)

1. Allahım! Sen'den yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, Sana tövbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek, Sen'i hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve Sana karşı geleni bırakırız.

2. Allah'ım! Biz yalnız Sana kulluk ederiz. Namazı yalnız Sen'in için kılarız, ancak Sana secde ederiz. Yalnız Sana koşar ve Sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz Sen'in azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri