Meryem suresi, 34-37. ayetlerde verilmek istenen mesaj nedir

Meryem Suresi’nin 34-37. ayetlerinde, Hz. İsa’nın (a.s.) gerçek kimliği ve Allah’ın kudreti vurgulanmaktadır. Tevhid inancının önemini hatırlatan bu ayetler, Allah’a kulluk etmenin doğru yol olduğunu belirtmektedir.

Soru : “Hakkında şüpheye düştükleri hak söze göre Meryem oğlu İsa işte budur. Allah’ın çocuk edinmesi düşünülemez. O, bundan yücedir, uzaktır. Bir işe hükmettiği zaman ona sadece ‘Ol!’ der ve o da oluverir. Şüphesiz, Allah, benim de Rabb’im sizin de Rabb’inizdir. Öyleyse (yalnız) ona kulluk edin. Bu, dosdoğru bir yoldur. (Fakat Hristiyan) gruplar, aralarında ayrılığa düştüler...” (Meryem suresi, 34-37. ayetler.)
Yukarıdaki ayetlerde verilmek istenen mesaj nedir? Yorumlayınız ve düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Kuran-ı Kerim’in Meryem Suresi’nde yer alan 34-37. ayetlerde, Hz. İsa’nın (a.s.) gerçek kimliği ve Allah’ın kudreti üzerine önemli mesajlar verilmektedir. Ayetler, Hristiyanların Hz. İsa’yı ilahlaştırma konusundaki yanlış inançlarına dikkat çekiyor. Allah’ın çocuk edinmesinin mümkün olmadığı vurgulanarak, Hz. İsa’nın yalnızca Allah’ın bir kulu ve peygamberi olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Allah’ın her şeye gücünün yettiği, bir şeyin olmasını dilediğinde sadece “Ol!” demesinin yeterli olduğu ifade ediliyor. Bu ayetlerde, tevhid inancının önemine vurgu yapılarak, yalnızca Allah’a kulluk etmenin doğru yol olduğu hatırlatılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri