Mustafa Kemal’in bu sözünü vatan sevgisi açısından değerlendiriniz

Mustafa Kemal'in 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı’na katılma arzusu, onun derin vatan sevgisinin bir ifadesidir. Genç yaşta gösterdiği bu istek, milletine olan bağlılığını ve ilerideki büyük liderlik yolculuğunun ilk işaretlerini göstermektedir.

Soru : Mustafa Kemal, Manastır Askerî İdadisi ikinci sınıfında okurken 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı çıktı. Yıllar sonra Mustafa Kemal, o günlerle ilgili şunları söyledi: “Gençlik hayatımın en heyecanlı günlerini yaşadım. Yaşımın küçük olmasına rağmen bu savaşa katılmayı çok istemiştim.” Mustafa Kemal’in bu sözünü vatan sevgisi açısından değerlendiriniz.

Ödev cevabı kısaca : Mustafa Kemal’in 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı sırasında genç yaşına rağmen savaşa katılma isteği, onun vatan sevgisinin ve milletine olan bağlılığının güçlü bir göstergesidir. Yaşının küçük olmasına rağmen, ülkesinin zor zamanlarında yanında olma arzusu, onun daha o yıllarda vatanını savunma bilincine sahip olduğunu gösterir. Bu istek, Mustafa Kemal’in ilerleyen yıllarda milletine hizmet eden büyük bir lider olacağının sinyallerini verir. Vatan sevgisi, onun gençliğinden itibaren kalbinde taşıdığı bir değer olmuş ve hayatı boyunca bu sevgi, Türkiye’nin kurtuluşu ve bağımsızlığı için yönlendirici olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri