Peygamberlere inanmanın gerekliliğini ifade eden ayetler

Peygamberlere inanmanın gerekliliğini ifade eden kısa Kur'an-ı Kerim ayetlerini keşfedin. Bakara Suresi 285. Ayet ve daha fazlasını öğrenin.

Elbette, peygamberlere inanmanın gerekliliğini ifade eden kısa ayetlerden biri şudur:

Bu ayet, peygamberlere inanmanın önemini kısa ve öz bir şekilde ifade etmektedir. Defterinize yazabilirsiniz.

Peygamberlere inanmanın gerekliliğini ifade eden başka ayetler de bulunmaktadır. İşte birkaç örnek daha:

Nisa Suresi, 136. Ayet:

"Ey iman edenler! Allah'a, Resulüne, Resulüne indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse, şüphesiz derin bir sapıklığa düşmüştür."

Bakara Suresi, 177. Ayet:

"İyilik, yüzlerinizi doğuya veya batıya çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman eden kimsenin yaptığıdır. Malını, sevgisine rağmen, yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve köleleri özgürlüğüne kavuşturmak için harcayan kimsenin; namazı kılan, zekatı veren kimsenin; söz verdiklerinde sözlerini yerine getirenlerin, sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabredenlerin yaptığıdır. İşte bunlar doğru olanlardır ve takva sahipleridir."

Al-i İmran Suresi, 84. Ayet:

"De ki: Biz Allah'a, bize indirilene, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilene, Musa'ya ve İsa'ya verilene ve Rableri tarafından (diğer) peygamberlere verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz O'na teslim olanlarız."

Bu ayetler, peygamberlere iman etmenin İslam'ın temel inanç esaslarından biri olduğunu açıkça ifade etmektedir. Defterinize bu ayetlerden birini veya birkaçını yazarak, konunun önemini daha da pekiştirebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri