KTO Karatay Üniversitesi 2024-2025 Burs ve İndirim Fırsatları

KTO Karatay Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılı için çeşitli burs ve indirim imkanları sunmaktadır. Tam burs, yüksek başarı bursu, kardeş indirimi, engelli indirimi ve daha fazlası hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

KTO Karatay Üniversitesi 2024-2025 Burslar ve İndirimler

Eğitim Süresince Kesintisiz Burs ve İndirimler

KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerine çeşitli burs ve indirim olanakları sunarak eğitim hayatlarını desteklemektedir. Hazırlık programlarında 1 yıl, ön lisans programlarında 3 yıl, lisans programlarında 5 yıl ve Tıp Fakültesi için 7 yıl boyunca burs ve indirimler kesintisiz olarak devam etmektedir. Ancak, Giriş Yüksek Başarı Bursu, Üstün Başarı Bursu ve Çift Anadal Bursu bu sürelerin dışındadır.

Karatay’a Hoş Geldin İndirimi

Türkiye genelindeki tüm liseler ve özel öğretim kurslarıyla yapılan protokoller veya tercih ve tanıtım günlerinde üniversiteyi ziyaret eden öğrencilere %10 indirim uygulanmaktadır. Bu indirim, yalnızca ilk yıl geçerlidir ve diğer indirimlerle birlikte kullanılabilir.

Tercih İndirimi

Ücretli kontenjanlarda ve %50 indirimli kontenjanlarda tercih sırasına göre %10 ila %30 arasında değişen indirimler mevcuttur. İlk sırada tercih edenlere %30, ikinci sırada tercih edenlere %25, üçüncü sırada tercih edenlere %20 indirim uygulanır.

Giriş Yüksek Başarı Bursu

YKS başarı sıralamasına göre belirlenen öğrencilere aylık 1.000 TL ila 3.000 TL arasında değişen miktarlarda burs verilir. Bu burs, öğrencinin akademik başarısına göre her yıl yenilenir.

Konya Ticaret Odası İndirimi

KTO üyeleri ve birinci derece yakınları için %15 oranında indirim sağlanır. Bu indirim, diğer indirimlerle birleştirilemez.

Yemek Bursu

YKS sınavı ile yerleşen ve belirli başarı kriterlerini karşılayan öğrencilere yemek bursu verilmektedir. Bu burs, akademik yıl boyunca kesintisiz devam eder.

Üstün Başarı Bursu

Her öğretim yılı sonunda sınıfında birinci olan ve disiplin cezası almamış öğrencilere verilen burstur. Öğrencinin not ortalamasının 3,50 üzerinde olması gerekmektedir.

Çift Anadal Bursu ve İndirimi

Çift anadal programına kabul edilen öğrencilere, anadal programı süresince çift anadal programı için ücret talep edilmez. Anadal programının normal süresi aşılırsa ücret alınır.

Kardeş İndirimi

Üniversitede öğrenim gören kardeşlere %5 ila %10 arasında indirim uygulanır.

Spor Bursu ve İndirimi

Milli sporculara ve belirli spor dallarında başarılı olan öğrencilere %100’e kadar burs veya indirim sağlanır.

Şehit ve Gazi Bursları

Şehit eş ve çocukları ile gazi ve gazi yakınları için %100 burs sağlanmaktadır.

Engelli İndirimi

Engel oranına göre %25 ila %50 arasında indirim uygulanır.

Mezun Bursu ve İndirimi

KTO Karatay Üniversitesi lisans mezunlarına yüksek lisans programlarında %50, doktora programlarında ise %50'ye kadar indirim sağlanır.

Yurt Dışı Yüksek Lisans Desteği

Üniversite birincisi ve ikincisi olarak mezun olan öğrenciler, yeterli yabancı dil seviyesine sahip olmaları kaydıyla yurtdışında yüksek lisans eğitimi için desteklenir. Eğitim giderleri ve ulaşım masrafları üniversite tarafından karşılanır.

Detaylı bilgiye üniversitenin sitesinden ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TABAN PUANLAR Haberleri