2024-2025 5. ve 9. Sınıf Konu Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı

2024-2025 5. ve 9. Sınıf Konu Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı
2024-2025 eğitim yılı 5. ve 9. sınıf ortak yazılı sınavlarına yönelik Konu Soru Dağılım Tabloları yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı bu tablolarla sınavlara bilinçli hazırlanabilirsiniz. Detaylar ve tablolar için hemen tıklayın!

2024-2025 Eğitim Yılı Ortak Yazılı Sınavlar İçin Konu Soru Dağılım Tabloları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılına ait 5. ve 9. sınıf düzeyleri için birinci dönem ortak yazılı sınavlarına yönelik hazırlanan Konu Soru Dağılım Tablolarını duyurdu. Bu tablolar, sınavlarda hangi konulardan kaç soru çıkacağını net bir şekilde ortaya koyarak öğrencilerin sınavlara hazırlık sürecini kolaylaştıracak.

Ortak Yazılı Sınavlarda Konu ve Soru Dağılımları

9 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında, ülke genelinde uygulanacak olan ortak yazılı sınavlar, Konu Soru Dağılım Tabloları temel alınarak yapılacak. Tablolarda yer alan konu ve soru dağılımları, il, ilçe ve okul düzeyinde gerçekleştirilecek sınavlarda rehber niteliğinde olacak.

5. ve 9. Sınıflar İçin Örnek Tablolar Yayımlandı

Bu kapsamda, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencileri için birinci dönem yapılacak ortak sınavlara yönelik Konu Soru Dağılım Tabloları yayımlandı. Bu tablolar, eğitim kurumlarının sınıf/alan zümrelerine örnek teşkil edecek şekilde düzenlenmiştir. Eğitim kurumları, Genel Müdürlük veya İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından yayımlanan tablolar arasında okullarına en uygun olan senaryoyu seçebilecek ve öğrencilere bu senaryo doğrultusunda duyuru yapacak.

Eğitim Kurumlarına Seçim Özgürlüğü

Eğitim kurumları, seçim özgürlüğüne sahip olacak. Eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri, Milli Eğitim Bakanlığı veya il millî eğitim müdürlüklerince yayımlanan Konu Soru Dağılım Tablolarındaki senaryoları inceleyerek, kendi okullarına uygun olan bir senaryoyu seçebilecekler. Seçilen senaryonun, öğrencilere zamanında duyurulması gerekiyor.

Öğrencilere Büyük Kolaylık Sağlıyor

Yayımlanan bu Konu Soru Dağılım Tabloları, sınavlara bilinçli bir şekilde hazırlanmak isteyen öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Öğrenciler, sınavda sorulacak konuları önceden bilerek, çalışmalarını doğru şekilde planlayabilecek. Bu sayede, öğrencilerin sınav başarısı artarken, sınav stresleri de azalacak.

Konu Soru Dağılım Tabloları’na Nereden Ulaşılır?

Konu Soru Dağılım Tablolarına erişmek isteyen öğrenciler ve öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden tabloları inceleyebilirler. Bu tablolar, sınav hazırlık sürecinde rehber niteliğinde olacak.

1. Dönem Konu Soru Dağılım Tabloları (2024 - 2025)

TEMEL EĞİTİM

1. DÖNEM KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI

5. SINIF
6. SINIF
7. SINIF
8. SINIF
ORTAÖĞRETİM
1. DÖNEM KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI
9. SINIF
10. SINIF
11. SINIF
12. SINIF

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.