2024 YKS Kayıt Yaptırmayanlara Uyarı: Puanlar Yarıya Düşecek

2024 YKS Kayıt Yaptırmayanlara Uyarı: Puanlar Yarıya Düşecek
2024 YKS'de bir programa yerleşip kayıt yaptırmayan öğrencilerin gelecek yılki puanları yarıya düşecek. Kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Detaylar için tıklayın.

2024 YKS: Kayıt Yaptırmayanların Puanı Yarıya Düşecek

2024-YKS'de Yerleşip Kayıt Yaptırmayan Öğrenciler İçin Kritik Uyarı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen, ancak belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan öğrencilerin gelecek yılki sınavda puanları yarıya düşecek. Bu durum, kayıt işlemlerini zamanında tamamlamayan adaylar için önemli bir uyarı niteliğinde.

Kayıt Tarihleri ve Detaylar

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak. Bu tarihler arasında kayıtlarını yaptırmayan öğrenciler, yerleştikleri programa kayıt yaptırma haklarını kaybedecekler.

Puanlar Yarıya Düşecek

Yerleştiği halde kayıt yaptırmayan öğrencilerin gelecek yıl sınava girdiklerinde puanları yarıya düşecek. Yerleştirme puanları hesaplanırken Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), 0.12 katsayı ile çarpılarak hesaplanıyor. Bu, yerleştirme puanına en düşük 30, en yüksek 60 puan olarak yansıyor. Ancak, yerleştikleri programa kayıt yaptırmayan öğrenciler için bu katsayı gelecek yıl 0.06 olacak, bu da OBP’nin yerleştirme puanına en düşük 15, en yüksek 30 puan olarak yansıması anlamına geliyor.

Bu durum, sınava tekrar girmek isteyen adaylar için önemli bir dezavantaj oluşturacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.