2024 YKS Raporu: Sorular MEB Ders Kitaplarından Hazırlandı

2024 YKS Raporu: Sorular MEB Ders Kitaplarından Hazırlandı
2024 YKS raporu, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sunuldu. Soruların MEB ders kitaplarına uygun olarak hazırlandığı ve müfredata uygun olduğu belirtildi. Öğrencilerin ders kitaplarını birincil kaynak olarak kullanmaları tavsiye edildi.

2024 YKS Raporu: Sorular Ders Kitaplarından Hazırlandı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖSYM ve MEB iş birliğiyle hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) yönelik değerlendirmeleri almak üzere ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'u kabul etti. Bu görüşmede, 2024 YKS'ye yönelik hazırlanan rapor Bakan Tekin'e sunuldu.

İş Birliği ve Soru Hazırlama Süreci

Bakan Yusuf Tekin, ÖSYM soru bankasına soru yazım çalışmalarının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerce yürütüleceğini belirtmişti. Bu doğrultuda, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ÖSYM'de görevli uzmanlarla birlikte bir çalışma programı yapıldı ve soru yazım çalışmaları gerçekleştirildi.

Raporun İçeriği

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un sunduğu raporda, sınav sorularının MEB öğretim programları ve ders kitaplarıyla uyumlu olduğu vurgulandı. Sorular, Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına göre hazırlanan ders kitaplarındaki konu kazanım etkinlikleri ve örnekleri kapsayacak şekilde hazırlandı.

Soru Hazırlama İlkeleri

Raporda, matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi ile felsefe derslerinden hazırlanan soruların bilgi temelli olduğu ve eleştirel düşünme, yorumlama becerileri ile bütüncül yaklaşımı öne çıkardığı belirtildi.

Öğrencilere Tavsiyeler

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS'ye hazırlık sürecinde öğrencilerin derslere aktif katılımlarının ve ders kitaplarını birincil kaynak olarak kullanmalarının önemine dikkat çekti. Ersoy, öğrencilerin kitaplarda yer alan ölçme değerlendirme etkinliklerini yapmalarının büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

Bakan Tekin'in Açıklamaları

Bakan Tekin, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "ÖSYM soru bankasına, soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra MEB'e bağlı okullarda görev yapan öğretmenler de dâhil ediliyor. ÖSYM'nin YKS soru havuzu, tamamen müfredat konularını kapsayacak şekilde oluşturuluyor, öğrenciler müsterih olsun." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.