2024 Temmuz Engelli Maaş Zammı: Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylığı Ne Kadar Oldu?

2024 Temmuz Engelli Maaş Zammı: Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylığı Ne Kadar Oldu?
2024 Temmuz ayında engelli maaşı ve evde bakım aylığı ne kadar oldu? Yeni zam oranları açıklandı. Evde bakım yardımı 9077,1 TL'ye yükseldi. Detaylar haberimizde.

2024 Temmuz Engelli Maaş Zammı: Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylığı Ne Kadar Oldu?

Engelli Maaşı ve Evde Bakım Aylığına Zam Geldi

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşın merakla beklediği engelli maaşı ve evde bakım aylığında da artış gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 3 Temmuz'da açıkladığı enflasyon oranlarına göre yeni zamlı maaşlar belli oldu.

Engelli Maaşı Ne Kadar Oldu?

2024'ün ilk 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte engelli maaşları da zamlandı. Haziran enflasyonu aylık %1,64, 6 aylık enflasyon ise %24,73 olarak gerçekleşti. Bu oranlar doğrultusunda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %24,73 zam yapıldı. Memur ve memur emeklileri ise %10'luk sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alarak toplamda %19,31 zam aldı. Engelli maaşı da bu zam oranlarına göre arttı.

Evde Bakım Yardımı Ne Kadar Oldu?

Evde bakım yardımı da memur maaş zammı oranında arttı. Mevcut durumda 7608,77 TL olan evde bakım yardımı, yapılan zamla birlikte 9077,1 TL'ye yükseldi. Bakanlık tarafından katsayının belirlenmesinden sonra nihai ücret tutarı netleşecek.

Zam Oranı Kaç Oldu?

Açıklanan enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri %24,73 zam alırken, memur ve memur emeklileri toplamda %19,31 zam aldı. Bu zam oranları, engelli maaşı ve evde bakım aylığına da yansıdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.