20 Üniversitede Yapay Zeka Alanında 71 Yeni Program Açılıyor
20 Üniversitede Yapay Zeka Alanında 71 Yeni Program Açılacak
YÖK Başkanı Erol Özvar'dan Yeni Akademik Yıl Müjdeleri
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda düzenlenen 16. Karadeniz Bölgesi Rektörler Konferansı'nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Yapay zeka, yazılım ve dijital teknolojiler alanlarında nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacın arttığını belirten Özvar, bu akademik yılda 20 üniversitede yapay zeka alanında 71 yeni programın açılacağını duyurdu.
Yapay Zeka Alanında 51 Ön Lisans, 20 Lisans Programı Açılıyor
YÖK Başkanı Erol Özvar, hızla gelişen yapay zeka ve dijital teknolojiler gibi alanlarda nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla bu yıl 20 üniversitede toplam 71 yeni program açılacağını söyledi. Bu programların 51'i ön lisans, 20'si ise lisans seviyesinde olacak.
Türkiye'de Yükseköğretimin Uluslararasılaşma Hedefleri
Özvar, yükseköğretimde uluslararasılaşmanın ülkeleri akademik, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel açıdan zenginleştirdiğini vurgulayarak, Türkiye'nin 200 ülkeden 350 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptığını ve bu sayıyı 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
TR-YÖS ile Uluslararası Öğrenci Kabulü Standartlaşacak
Bu yıldan itibaren Türkiye'deki devlet yükseköğretim kurumlarına uluslararası öğrenci kabulünün sadece Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) ile yapılacağını duyuran Özvar, sınavın ÖSYM tarafından Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacağını açıkladı.
Araştırmacılara Yönelik Uluslararası Destek Programları
YÖK Başkanı, yükseköğretim sistemini uluslararası standartlara ulaştırmak ve üniversitelerde yürütülen bilimsel çalışmaları desteklemek amacıyla "Araştırmacılara Yönelik Uluslararası Destek Programları" kapsamında dört kategoride 415 kişiye burs sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu
Özvar, TYÇ logosunun bu yıl ilk kez Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacağını belirterek, bu logoya sahip olmanın yükseköğretim mezunlarına uluslararası avantajlar sağladığını ve diplomalarının yurt dışında tanınmasını kolaylaştırdığını ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.