2024 KPSS Alan Bilgisi Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı

2024 KPSS Alan Bilgisi Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı
ÖSYM, 2024-KPSS Alan Bilgisi Oturumları Sınava Giriş Belgeleri'nin erişime açıldığını duyurdu. Adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin resmi sitesinden edinebilirler.

2024 KPSS Alan Bilgisi Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı

Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

ÖSYM Başkanlığı, 2024-KPSS: Alan Bilgisi Oturumları Sınava Giriş Belgeleri'nin erişime açıldığını duyurdu. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren belgeleri ÖSYM’nin resmi internet sitesinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecekler.

Sınav Tarihleri ve Oturumlar

2024-KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 20 Temmuz 2024 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 14.30’da Alan Bilgisi 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) yapılacak. 21 Temmuz 2024 tarihinde ise Alan Bilgisi 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) uygulanacak.

Sınav Giriş Belgelerinde Bulunması Gerekenler

Sınav giriş belgesinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunmalıdır. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan alınan çıktılarını renkli ya da siyah-beyaz olarak sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmamalıdır.

Sınav Günü Uyarıları

Adaylar, sınav günü sınav binalarına belirtilen saatlerden sonra alınmayacaktır:

  • Alan Bilgisi 1. Oturumu için saat 10.00
  • Alan Bilgisi 2. Oturumu için saat 14.30
  • Alan Bilgisi 3. Oturumu için saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş yapılamayacaktır.

Kimlik Belgeleri

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinin yanında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Kabul edilecek kimlik belgeleri arasında nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı, süresi geçerli pasaport gibi belgeler bulunmaktadır. Diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacaktır.

ÖSYM’den Önemli Hatırlatmalar

Adaylar sınav günü yanlarında çanta, metal aksesuar içeren kıyafetler, yiyecek ve içecek getirmemelidir. Sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler. Sınav günü sınav görevlilerinin adayın kimliğini belirlemekte zorlanmaması için güncel bir fotoğrafın bulunması önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.