2024 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

2024 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı
Millî Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezlerini ve giriş belgelerini erişime açtı. Detaylar için hemen tıklayın!

Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezlerini duyurdu ve sınav giriş belgelerini erişime açtı.

Sözleşmeli Öğretmenlik İçin Sözlü Sınav Süreci

20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda alınan başvurular sonucunda, KPSS puanlarına göre en yüksek puan alan adaylar arasından belirlenen kontenjan sayısının 3 katı kadar aday, sözlü sınava katılmaya hak kazandı.

Bu kapsamda, sözlü sınava girecek adaylar için sınav merkezleri belirlenmiş ve sınav giriş belgeleri erişime açılmıştır.

Sınav Tarihleri ve Detaylar

Sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlayacak. Tercih başvurusu, atama ve göreve başlama ile ilgili açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanmasının ardından sonuçların ilanıyla birlikte yapılacak.

Sınav Giriş Belgelerine Nasıl Ulaşılır?

Adaylar, sınav giriş belgelerine e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle erişebilirler. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav giriş belgesine ulaşmak için meb.ai/hBv1pt internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sözlü sınavlarda tüm adaylara başarılar dileriz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.