LGS Yerel Yerleştirme Kriterleri ve Süreci

LGS Yerel Yerleştirme Kriterleri ve Süreci
LGS yerel yerleştirme süreci nasıl işliyor? Öğrencilerin ikamet adresi, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterlerine göre yerleştirme sürecinin tüm detayları burada. Yerel yerleştirme ekranı renk kodları ve tercih işlemleri hakkında bilgiler.

LGS Yerel Yerleştirme Süreci ve Kriterleri Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerel yerleştirme sürecinin detaylarını açıkladı. Öğrenciler, ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak yerel yerleştirme yapacak. Bu süreçte öğrenciler, kayıt alanlarında bulunan farklı türdeki okullardan en fazla beş tercih yapabilecekler. Ayrıca, yerel yerleştirmelerden en az bir okul tercih edilmesi zorunlu olacak.

Yerel Yerleştirme Kriterleri ve Renk Kodları

Yerel yerleştirme ekranında okullar üç farklı renkle belirtiliyor. Yeşil renk, öğrencinin ikamet adresine en yakın okulları, mavi renk komşu kayıt alanındaki okulları, kırmızı renk ise diğer alanlardaki okulları temsil ediyor. Öğrenciler, ilk olarak "Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar" ekranından tercih yapacak ve ilk üç tercihini kayıt alanından seçmek zorunda olacak. Aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilecek.

Bu yerleştirme kriterleri, öğrencilerin ikamet ettikleri bölgelerdeki okullara yerleşmelerini kolaylaştırırken, kayıt alanlarındaki okullarda dengeli bir dağılım sağlanmasını amaçlıyor. Öğrenciler ve veliler, tercih döneminde bu kriterlere dikkat ederek bilinçli tercihler yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.