3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 94-99 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 94-99 Cevapları SDR Dikey Yayıncılık
3. Sınıf Hayat Bilgisi SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 94-95-96-97-98-99 cevapları burada! 2025-2026 yeni müfredata uygun, sayfa sayfa soru-cevap çözümleri, bilinçli tüketici, tasarruf, kişisel bakım ve değerlendirme etkinlikleriyle eksiksiz hazırlanmış en

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları (Sayfa 94-95-96-97-98-99) SDR İpekyolu Yayıncılık


Sayfa 94 Cevapları – Ünitemize Hazırlanalım

Bilmeceleri görsellerle eşleştirme:

1️⃣ “Beyazdır elbisesi…” → Doktor resmi
2️⃣ “Yeşildir pijaması…” → Karpuz resmi
3️⃣ “Gözle görülmez…” → Mikrop resmi
4️⃣ “Yaştır kurumaz…” → Bal resmi

✔ Doğru eşleştirmeler:

  • Doktor → Beyaz elbisesi
  • Karpuz → Yeşil pijaması
  • Mikroplar → Gözle görülmez
  • Bal → Yaş, kurumaz

Sayfa 95 Cevapları – Tasarruflu Kullanalım

Kişisel bakım ne demektir?

Cevap: Kişisel bakım; temiz olmak, düzenli duş almak, dişleri fırçalamak, vücudumuzu temiz tutmak ve sağlığımıza özen göstermektir.

Değerlendirme

Kişisel temizliğinizi yaparken hangi kaynakları kullanıyorsunuz?
Cevap: Su ve elektrik kaynaklarını kullanıyorum.


Sayfa 96 Cevapları – Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. Cümleleri tamamlayalım

a) Dişlerimizi fırçalarken yeteri kadar diş macunu almalıyız.
b) Banyo yaparken sabun ve şampuanı israf etmemeliyiz.
c) Evimizdeki kaynakları tasarruflu kullanmalıyız.
ç) Saç kurutma makinesini gereğinden fazla çalıştırmamalıyız.
d) Dişlerimizi fırçalarken suyu açık bırakmamalıyız.


2. Kaynakların hangi ihtiyacı karşıladığı

Kaynaklar Hangi İhtiyacı Karşılıyor?
Elektrik Isınma, aydınlanma, elektronik eşyaların çalışması
Su Temizlik, içme, sulama
Odun Isınma
Kömür Isınma ve enerji üretimi
Doğal gaz Isınma, sıcak su, yemek pişirme

Sayfa 97 Cevapları – Bilinçli Tüketiciyim

Açıkta satılan yiyecekleri satın almanın sakıncaları nelerdir?

Cevap: Açıkta satılan yiyecekler mikroplu olabilir, son tüketim tarihi bilinmez, temiz olmayan ortamlarda satılabilir ve hastalığa yol açabilir.

Resimleri inceleyiniz, gördüklerinizi anlatınız.

Cevap: Resimlerde son tüketim tarihine bakılması, açıkta satılan yiyeceklerin alınmaması, ambalajı yırtık ürünlerin satın alınmaması ve şekli bozulmuş ürünlerin alınmaması gerektiği anlatılmaktadır.


Sayfa 98 Cevapları – Değerlendirme

1. Yiyecek ve içecek satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Cevap: Son kullanım tarihine, içindekiler bölümüne, ürünün ambalajının sağlam olmasına ve temiz olmasına dikkat etmeliyiz.

2. Bilinçli tüketici olmak ne demektir?

Cevap: Bilinçli tüketici olmak, ihtiyacımız kadar almak, ürünün tarihini ve içeriğini kontrol etmek ve sağlıklı ürünler seçmek demektir.


Sayfa 99 Cevapları – Öğrendiklerimizi Uygulayalım

Resimleri inceleyip olabilecekleri yazınız.

1. Ali, açıkta satılan elma şekerini aldı ve yedi.

Cevap: Açıkta satıldığı için mikroplu olabilir. Ali ishal, mide bulantısı, ateş gibi sağlık sorunları yaşayabilir.


2. Asya, son kullanma tarihi geçmiş süt içti.

Cevap: Tarihi geçmiş süt bozulmuş olabilir. Asya zehirlenebilir, mide ağrısı ve rahatsızlık yaşayabilir.


3. Merve, buzdolabına konulmayan eti yedi.

Cevap: Et bozulmuş olabilir. Merve zehirlenebilir, kusma ve karın ağrısı yaşayabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.