9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 109 Cevapları Meb Yayınları
Yayınlanma:
9. Sınıf Biyoloji MEB Yayınları Sayfa 109 Konuya Başlarken soruları ve cevapları. Organik moleküllerin besinlerde nasıl tespit edildiği, süt ve süt ürünlerinde karbonhidrat belirlemede kullanılan ayıraçların neler olduğu açıklayıcı ve doğru bilgilerle...
9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 109 Cevapları
Konuya Başlarken – Sorular ve Cevaplar
1. Günlük tüketilen besinlerin içeriğinde hangi organik molekül olduğu nasıl anlaşılır?
Cevap: Besinlerin içeriğindeki organik moleküller, onlara özel ayıraçlar kullanılarak anlaşılır. Ayıraçlar besinlerle etkileşip renk değişimi oluşturarak hangi organik molekülün bulunduğunu gösterir.
2. Süt ve süt ürünlerindeki karbonhidratların belirlenmesinde kullanılan ayıraçlar nelerdir?
Cevap: Süt ve süt ürünlerinde karbonhidratları belirlemek için Benedict çözeltisi ve Fehling ayıraçları kullanılır. Bu ayıraçlar indirgen şekerlerle tepkimeye girerek renk değişimi oluşturur.
SORU & CEVAP
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.