9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları Ferman Yayıncılık

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 68 Cevapları Ferman Yayıncılık
9. Sınıf Ferman Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 68 Etkinlik Bir Günlük Örnek Menü Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ETKİNLİK 1.3.1 Bir Günlük Örnek Menü

Amaç:
Bir günün öğünlerinde hangi besinlerin bulunması gerektiğini belirlemek.

Örnek Menü

Öğün Besin Miktar
Kahvaltı Süt 1 bardak
Buğday veya çavdar ekmeği 1-2 dilim
Peynir (az yağlı, az tuzlu) 1-2 dilim
Zeytin 7-8 adet
Yumurta 1 adet
Ceviz, fındık 1 adet
Domates, biber, salatalık vb. Birer adet
Öğleden önce Meyve, bisküvi, kuru yemiş 1-2 adet
Öğlen Az etli sebze veya baklagil yemeği 1 porsiyon
Yoğurt veya ayran 1 bardak
Salata 1 porsiyon
Buğday veya çavdar ekmeği 1-2 dilim
Pilav veya makarna 1 porsiyon
İkindi Meyve ve süt veya sütlü kek, bisküvi vb. 1 bardak
Akşam Çorba 1 kase
Balık 1 porsiyon
Pilav veya makarna 1 porsiyon
Salata 1 porsiyon
Buğday veya çavdar ekmeği 1-2 dilim
Yatmadan önce (3-4 saat önce) Süt veya meyve 1 bardak/1 porsiyon

Sonuca Varım

  1. Örnek menüde eksiklik ya da fazlalık var mı?
    Menüde dengeli beslenme hedeflenmiş, ancak bireyin yaşına, sağlık durumuna ve aktivite seviyesine göre miktarlar düzenlenebilir.

  2. Menülerinizi hazırlarken özellikle neye özen gösterdiniz?
    Dengeli beslenmeye, taze ve doğal besinlerin kullanımına dikkat edildi. Öğünlerin enerji ihtiyacını karşılaması ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeye destek olması hedeflendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.