Dünya’nın 21 Aralık’taki konumu göz önüne alındığında hangi noktada gündüz süresi daha uzundur?

Dünya’nın 21 Aralık’taki konumu göz önüne alındığında hangi noktada gündüz süresi daha uzundur?
21 Aralık’ta Dünya’nın konumuna göre hangi noktada gündüz süresi daha uzundur? Eksen eğikliği ve mevsimlerin etkisiyle gece ve gündüz süreleri nasıl değişir?

Soru : Dünya’nın 21 Aralık’taki konumu göz önüne alındığında hangi noktada gündüz süresi daha uzundur? Hangi noktada gece ve gündüz süresi her iki konumda da aynıdır? Düşüncelerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

Ödev cevabı kısaca : 21 Aralık’ta, Güney Yarım Küre'deki noktada gündüz süresi daha uzundur. Ekvator üzerindeki noktada ise gece ve gündüz süreleri eşittir.

Kış Gündönümünde Gece ve Gündüz Süreleri: Neden Farklıdır?

21 Aralık tarihi, Dünya’nın kış gündönümü olarak bilinir ve bu tarihte Güney Yarım Küre’de yaz mevsimi yaşanır. Bu nedenle, Güney Yarım Küre’de gündüz süresi en uzun olur ve güneş ışınları bu bölgeye daha dik açıyla düşer. Kuzey Yarım Küre’de ise kış mevsimi yaşandığı için gece süresi daha uzundur. Ekvator üzerindeki noktalarda, gece ve gündüz süreleri yıl boyunca hemen hemen eşit kalır. Bu farklılıklar, Dünya'nın eksen eğikliği ve Güneş etrafındaki hareketi nedeniyle oluşur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.