Elektrik kazalarını önlemek için alınacak tedbirler nelerdir?

Elektrik kazalarını önlemek için alınacak tedbirler nelerdir?
Elektrik kazalarını önlemek için yalıtkan ekipmanlar kullanmalı, sigorta ve topraklama hattı eklenmeli, nemli ortamlarda çalışmaktan kaçınılmalıdır. Bu tedbirlerle güvenliğinizi sağlayın.

Soru : Elektrik kazalarını önlemek için alınacak tedbirler nelerdir?

Ödev cevabı kısaca : Elektrik kazalarını önlemek için iletken tellerin yalıtılması, çıplak elle tellere dokunulmaması, yalıtkan ekipman kullanılması ve devreye sigorta ile topraklama hattı eklenmesi gibi önlemler alınmalıdır. Ayrıca, nemli ortamlarda çalışmaktan kaçınılmalı ve kullanılmayan cihazların elektrik bağlantıları kesilmelidir.

Elektrik kazalarını önlemek için alınacak tedbirler oldukça önemlidir. Akım taşıyan tellerin yalıtılması ve ısıya dayanıklı malzemelerle kaplanması, elektrik kaçağı riskini azaltır. Elektrik devresinde bir işlem yapılacaksa mutlaka yalıtkan eldiven ve ayakkabı kullanılmalıdır. Ayrıca, kısa devre durumlarına karşı devreye sigorta ve kaçak akımlara karşı topraklama hattı bağlanmalıdır. Islak ve nemli ortamlarda elektrikle çalışmaktan kaçınmak, yangın ve çarpma risklerini en aza indirir.

  • Devredeki iletken tellerin etrafı yalıtkan ve ısıya dayanıklı maddelerle kaplanmış olmalıdır.
  • Akım taşıyan tellere çıplak elle kesinlikle dokunulmamalıdır.
  • Devrede bir işlem yapılacaksa ellere yalıtkan eldiven ve ayaklara yalıtkan ayakkabı giyilmeli, teller yalıtkan bir pense yardımıyla tutulmalıdır.
  • Kısa devre durumlarına karşı devreye sigorta, kaçak akımlara karşı da topraklama hattı ve röle bağlanmalıdır.
  • İletken tellerin ısınması sonucunda oluşabilecek yangın tehlikesine karşı kullanılmayan elektrikli cihazların elektrik bağlantıları kesilmelidir.
  • Islak ve nemli ortamlarda elektrikle çalışılmamalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.