Tebük Savaşı’na Zorluk Savaşı, bu savaş için hazırlanan orduya da Zorluk Ordusu denilmesinin sebebi nedir

Tebük Savaşı’na Zorluk Savaşı, bu savaş için hazırlanan orduya da Zorluk Ordusu denilmesinin sebebi nedir
Tebük Seferi’ne katılan Müslüman ordusuna neden “Zorluk Ordusu” denmiştir? Ceyşü’l-Usre ifadesinin anlamı, savaşın zorlukları ve bu seferin İslam tarihi açısından önemi açıklanıyor.

Soru : Tebük Savaşı’na Zorluk Savaşı, bu savaş için hazırlanan orduya da Zorluk Ordusu denilmesinin sebebi nedir?

Ödev cevabı kısaca : Tebük Seferi'ne çıkan orduya "Zorluk Ordusu (Ceyşü’l-Usre)" denilmesinin sebebi, savaşın son derece zor şartlar altında hazırlanmasıdır. Bu sefere katılan Müslümanlar aşırı sıcak, kuraklık, kıtlık ve ulaşım sıkıntılarına rağmen büyük fedakârlık göstermiştir.


Tebük Seferi, hicretin 9. yılında, yaz mevsiminin en sıcak zamanında, Medine'den oldukça uzak bir bölgeye yapılacak bir seferdi. Hem yol uzundu hem de o yıl kuraklık ve kıtlık vardı. Müslümanlar yiyecek ve binek sıkıntısı çekiyor, orduyu donatacak malzeme bulunamıyordu. Buna rağmen sahabeler büyük bir iman ve sadakat örneği göstererek, mallarıyla ve canlarıyla bu sefere destek oldular. Bu yüzden bu orduya "Ceyşü’l-Usre" yani "Zorluk Ordusu" adı verildi. Zorluklar içinde kurulan bu ordu, sabır, fedakârlık ve teslimiyetin simgesi hâline gelmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.