2024-2025 Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

2024-2025 Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Kadar?
2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretli öğretmenlerin alacakları maaşlar belli oldu. Haftalık ders saatlerine göre öğretmen maaşları ve detaylar için tıklayın!

2024-2025 Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak?

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ücretli öğretmenlerin alacakları maaşlar belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev alacak ücretli öğretmenlerin maaşları, girdikleri ders saatlerine göre hesaplanacak. 9 Eylül'de açılacak okullarda, ücretli öğretmenler farklı ders saatlerine göre belirlenen maaşlarını alacaklar.

Ücretli Öğretmen Maaşları Nasıl Hesaplanıyor?

Ücretli öğretmen maaşları, haftalık ders saati üzerinden belirleniyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılında belirlenen ücretler şu şekilde:

  • Haftada 20 saat derse giren öğretmenler: 13.250 TL
  • Haftada 24 saat derse giren öğretmenler: 15.750 TL
  • Haftada 30 saat derse giren öğretmenler: 19.250 TL

Ders saatleri arttıkça, öğretmenlerin maaşları da artış gösteriyor. Bu sistem, öğretmenlerin aldıkları ders yüküne bağlı olarak kazançlarının değişiklik göstermesine neden oluyor.

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları

Yeni eğitim öğretim yılında ücretli öğretmen olarak görev almak isteyenler için başvuru süreci Ağustos ayında başladı ve halen devam ediyor. Başvurularını tamamlayan öğretmenler, belirlenen maaşlarla görev yapacakları okulları beklemeye başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.