2024-2025 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı? Nasıl ve Nereden Yapılır?

2024-2025 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı mı? Nasıl ve Nereden Yapılır?
2024-2025 eğitim-öğretim yılı için ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru tarihleri ve detaylar hakkında bilgi almak için hemen tıklayın.

2024-2025 Dönemi Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için ücretli öğretmenlik başvurularını başlattı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, ücretli öğretmen olarak MEB bünyesinde görev almak isteyen öğretmen adayları başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurular, her il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin internet sitelerinde belirtilen tarihlerde yapılacak.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Ücretli öğretmenlik başvuruları, online ortamda e-Devlet ve Online Ön Başvuru Formu üzerinden alınacak. Bu sebeple, öğretmen adaylarının ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin duyurularını takip etmeleri gerekmektedir. Başvurular tamamlandığında, komisyon tarafından yapılan görevlendirmeler sonucunda ilgili evraklar, görevlendirilen okul müdürlüğüne elden teslim edilecektir.

Başvuru Sonuçları SMS ile Bildirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi henüz duyurmadı. Sonuçlar açıklandığında, öğretmen adaylarına SMS ile bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca, sonuçlar MEB'in resmi sitesi ve il/ilçe müdürlüklerinin sayfalarından da öğrenilebilecektir. Görevlendirilen öğretmenlerin diploma, formasyon belgesi, nüfus cüzdanı, sağlık raporu ve sabıka kaydı gibi belgeleri ilgili okula teslim etmeleri gerekmektedir.

Ücretli Öğretmenlerin Görevleri

Ücretli öğretmenlerin görevleri branşlarına ve çalıştıkları kuruma göre farklılık göstermektedir. Okul öncesi öğretmenleri 4-6 yaş arasındaki çocukların sosyal becerilerini geliştirirken, sınıf öğretmenleri öğrencilere okuma yazma öğretmek ve çeşitli derslere girmek gibi görevler üstlenmektedir. Ayrıca, ücretli öğretmenler sınıf içinde disiplini sağlamak ve öğrencilerin sorularını yanıtlamak gibi sorumluluklara sahiptirler.

Ücretli öğretmenlik başvuruları için e-Devlet başvuru ekranını ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.