2024 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri ve Kutlama Programı Açıklandı

2024 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri ve Kutlama Programı Açıklandı
24 Kasım Öğretmenler Günü için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede, kutlama programları ve etkinlikler detaylandırıldı. Öğretmenler Günü'nde yapılacak etkinlikler ve programlar hakkında detaylı bilgi edinin.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı ve Genelge Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırlanan genelgeyi yayımladı. Genelgede, öğretmenlerin bireylerin ve toplumların geleceğini şekillendiren en önemli rehberler olduğu vurgulanarak, bu anlamlı günün çeşitli etkinliklerle kutlanacağı belirtildi.

Öğretmenler Günü Etkinlikleri ve Programları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, Öğretmenler Günü'nün, öğretmenlere teşekkür etmek için bir vesile olduğu vurgulandı. Bu kapsamda, öğretmenler ve vatandaşların kutlama programlarına ve etkinliklere en üst seviyede katılımının sağlanması istendi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile belirlenen hedeflere ulaşılmasında öğretmenlerin rolünün önemine değinilen genelgede, yurt içi ve dış temsilciliklerde yapılacak etkinliklerle öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmanın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yapılacak Etkinlikler

  • Kutlama Kurulları: İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri, okul/kurum müdürlükleri ve dış temsilciliklerde kutlama kurulları oluşturulacak.
  • Eğitici ve Bilgilendirici Etkinlikler: Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik eğitici ve bilgilendirici etkinlikler düzenlenecek.
  • Şehit ve Emekli Öğretmenler: Şehit öğretmenler kabirleri başında anılacak, emekli öğretmenler ziyaret edilecek.
  • Yemin Töreni ve Hizmet Şeref Belgesi: Adaylık sürecini tamamlamış öğretmenlerin yemin töreni yapılacak, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verilecek.
  • Yarışmalar ve Sergiler: Anı, resim, şiir, kompozisyon, kısa film, fotoğraf yarışmaları düzenlenecek ve dereceye giren eserler sergilenecek.
  • Spor Müsabakaları: Öğretmenlerden oluşan takımlarla spor müsabakaları düzenlenecek.
  • Başarı Öyküleri ve Paneller: Mesleki başarıları öne çıkan öğretmenlerin öyküleri paylaşılacak, çeşitli panel ve konferanslar düzenlenecek.
  • Kampanyalar ve Ağaç Dikimi: Kamu/özel kurumlarla iş birliği yapılarak indirim kampanyaları düzenlenecek, 100. Yıl Eğitim Ormanı'nda ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.