2024-ALES/2 Sınav Sonuçları Açıklandı

2024-ALES/2 Sınav Sonuçları Açıklandı
2024-ALES/2 sınav sonuçları ve cevap kâğıtları erişime açıldı! Adaylar, sonuçlara ve cevap kâğıtlarına 15 Ağustos 2024'ten itibaren ÖSYM'nin resmi sitesinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle ulaşabilirler.

2024-ALES/2 Sınav Sonuçları Açıklandı

28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES/2) sonuçları, 15 Ağustos 2024 tarihinde açıklandı. ÖSYM, sınav değerlendirme işlemlerini tamamlayarak adayların sonuçlarına erişimini sağladı.

Adaylar, sınav sonuçlarını saat 14.30'dan itibaren ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilirler.

2024-ALES/2, akademik kariyer hedefleyen adaylar için önemli bir adım olup, sonuçlar doğrultusunda lisansüstü eğitim ve akademik kadro başvurularında kullanılacak.

2024-ALES/2 Sınav Sonuçları ve Cevap Kâğıtları Erişime Açıldı

28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES/2) sonuçları, 15 Ağustos 2024 tarihinde açıklandı. ÖSYM, sınav değerlendirme işlemlerini tamamlayarak adayların sonuçlarına erişimini sağladı. Adaylar, sınav sonuçlarını saat 14.30'dan itibaren ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilirler.

Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

ÖSYM, ayrıca 2024-ALES/2 sınavına ait cevap kâğıtlarını ve aday cevaplarını da erişime açtı. 15 Ağustos 2024 saat 15.30'dan itibaren, adaylar cevap kâğıtlarının görüntülerine, yapmış oldukları işaretlemelere ve bu işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevaplara ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 10 gün süreyle erişim sağlayabilecekler. Adaylar, bu sistem üzerinden soruların doğru cevaplarını da görüntüleyebilirler.

Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra, sınavda kullandıkları cevap kâğıdını, işaretlemelerini, optik okuyucularla elde edilen cevapları ve doğru cevapları görebilecek. Ayrıca her bir soru için adayların vermiş olduğu cevaplarla soruların doğru cevapları arasındaki farklar, adayın sınavda kullandığı kitapçığın dizilimine göre görüntülenebilecek. Bu bilgilendirme, adayların sınav performanslarını değerlendirmeleri için sunulmaktadır; ancak görüntülenen sayfalar resmi belge niteliği taşımamaktadır. Resmi değerlendirmelerde, ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.