2024-BKUBTS Sınav Başvuruları Başladı: Tarihler ve Şartlar Neler?

2024-BKUBTS Sınav Başvuruları Başladı: Tarihler ve Şartlar Neler?
2024-BKUBTS sınavı 24 Kasım'da Ankara'da yapılacak. Başvurular 9-15 Ekim'de alınacak. Sınav hakkında detaylı bilgi ve başvuru şartları için kılavuzu inceleyin.

2024 Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yazılı Sınavı Başvuruları Başladı

Sınav Başvuru Tarihleri ve Şartlar

2024 Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yazılı Sınavı (2024-BKUBTS), 24 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınava başvuru süreci 9-15 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak olup, başvuruların son tarihi olan 15 Ekim’e kadar adaylar başvurularını tamamlamalıdır. Geç başvuru günü ise 23 Ekim 2024 olarak belirlenmiştir.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Başvurular, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru sürecinin başarılı olabilmesi için sınav ücreti de süresi içinde yatırılmalıdır. Aksi halde, başvurular geçersiz sayılacaktır. Adayların başvurularını internet üzerinden bireysel olarak tamamlamaları durumunda, başvuru bilgilerinin doğru olduğunu gösteren "Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir." ifadesini mutlaka görmeleri gerekmektedir.

Sınavın Gerçekleştirileceği Yer ve Tarih

2024-BKUBTS Sınavı, 24 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınavın, başvuran aday sayısına bağlı olarak elektronik sınav merkezlerinde yapılması da mümkün olabilecektir. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve 75 dakika sürecektir. Adayların, sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacakları önemle duyurulmuştur.

Kimler Sınava Başvurabilir?

Sınava, ziraat mühendisleri, eczacılar, kimya mühendisleri, kimyagerler, orman mühendisleri, orman endüstri mühendisleri ve ilgili alanlardan mezun tekniker ve ziraat teknisyenleri katılabilecektir. Adayların mezuniyet alanlarını başvuru sırasında doğru bir şekilde beyan etmeleri gerekmektedir.

Engelli Adaylar İçin Düzenlemeler

Engelli ve sağlık sorunları olan adaylar, sınav günü kendilerine uygun salonlarda sınava girebilmek için sağlık kurulu raporları ile birlikte başvuru yapmalıdır. Bu adaylar, Engelli Salonu'nda sınava alınacaklardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.