2024 DGS Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

2024 DGS Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı
2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için sınav giriş belgeleri erişime açıldı. 30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak sınavla ilgili önemli bilgileri ve kuralları öğrenmek için tıklayın.

2024-DGS: Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

2024 Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) başvuran adaylar için önemli bir duyuru yapıldı. 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınavın bina ve salon atamaları tamamlanmış olup, adaylar sınava girecekleri yer bilgilerini gösteren Sınava Giriş Belgelerine erişebilmektedirler.

Sınava Giriş Belgeleri Nasıl Elde Edilir?

Adaylar, 13 Haziran 2024 tarihinden itibaren saat 11.00'den itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaparak sınava giriş belgelerini edinebilirler.

Sınav Günü Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Sınav Tarihi: 30 Haziran 2024
  • Sınav Saati: Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.
  • Sınava Giriş Belgesi: Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ve adayın fotoğrafı bulunmalıdır. Fotoğrafsız belgeler geçersiz sayılacaktır. Adaylar belgelerinin renkli veya siyah-beyaz çıktısını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır.
  • Kıyafet ve Eşyalar: Adayların çanta ve metal aksesuar içermeyen sade kıyafetlerle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınav binasında hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Gerekli Belgeler: Sınava Giriş Belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, pasaport, KKTC Kimlik Kartı, Pembe/Mavi Kartlar) yanlarında olmalıdır. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacaktır.
  • Malzemeler: Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edilecektir. Şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyecek sınav binasına getirilemez.

Geçerli Kimlik Belgeleri:

  • Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı
  • Süresi geçerli pasaport
  • Pasaportu olmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı
  • Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar

Geçersiz Kimlik Belgeleri: Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer belgeler sınava girişiçin geçerli belgeler sayılmayacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.