2024-DGS Tercih Süreci Başladı: Adaylar Nelere Dikkat Etmeli?

2024-DGS Tercih Süreci Başladı: Adaylar Nelere Dikkat Etmeli?
2024-DGS tercihleri 18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve tercihlerinde değişiklik yapabilecekler. Detaylar için DGS Kılavuzunu inceleyin.

2024-DGS: Tercih Dönemi Başladı

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih işlemleri, 18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Adaylar, 18 Eylül 2024 saat 15.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden tercihlerini yapabilecekler. Tercih süreci, 24 Eylül 2024 saat 23.59'da sona erecek olup, adayların bu süre içinde dikkatli ve doğru tercihler yapmaları gerekmektedir.

Tercih Süreci ve Detayları

Adaylar, yerleştirme işlemleri için 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda belirtilen ilke ve kurallara göre hareket edecekler. Tercihler sırasında en doğru sonuçları elde etmek için adayların Tablo-1 ve Tablo-2’yi dikkatle incelemeleri büyük önem taşıyor. Tablo-2, adayların mezun oldukları ön lisans programlarına göre hangi lisans programlarına başvurabileceklerini gösterir ve tercihlerin doğru yapılabilmesi için bu tablo titizlikle incelenmelidir.

Ayrıca, açık öğretim lisans programlarına yerleşmek isteyen adayların, tercih listelerinde bu programları mutlaka bulundurmaları zorunludur. Adaylar, tercih süresi boyunca, tercihlerini güncelleyebilir, tamamen değiştirebilir veya iptal edebilirler. Ancak tercih süresi sona erdikten sonra herhangi bir değişiklik ya da iptal işlemi yapılamayacaktır.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • Tercih işlemleri, 24 Eylül 2024 saat 23.59'a kadar devam edecek, bu süreden sonra hiçbir değişiklik yapılamayacaktır.
  • DGS yerleştirme sonuçlarına göre bir lisans programına yerleşen öğrenciler, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından kayıt işlemlerine tabi tutulacaktır.
  • Staj, bütünleme sınavı veya tek ders gibi sebeplerle mezuniyet belgelerini alamayan ön lisans öğrencileri, belgelerini 2024-2025 bahar dönemi başlangıcına kadar sunarak geçici kayıt yaptırabileceklerdir.

Yabancı Uyruklu Adaylar İçin Önemli Bilgiler

Yabancı uyruklu öğrenciler, yerleştirme işlemleri için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen esaslara göre hareket edeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar, yerleştirme sürecinde Türk vatandaşı olmadıkları takdirde, DGS kontenjanlarına yerleştirilmeyeceklerdir.

2024-DGS Tercih Kılavuzu ve Daha Fazlası

Tercih yapacak adayların, DGS yerleştirme sürecine dair tüm detayları 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'ndan dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Hangi lisans programlarının tercih edilebileceği, en düşük ve en yüksek puan bilgileri, tercih edilebilecek programlar ve kontenjanlar, bu kılavuzda yer almaktadır. Adayların tercih yapmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okumaları son derece önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.