2024 DHBT Başvuru Tarihleri Açıklandı: DHBT Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024 DHBT Başvuru Tarihleri Açıklandı: DHBT Başvurusu Nasıl Yapılır?
2024 DHBT başvuruları 9-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. DHBT sınavı ise 22 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek. DHBT başvuru süreci, sınav detayları ve kimlerin başvurabileceği hakkında tüm bilgiler haberimizde.

DHBT Ne Zaman? 2024 DHBT Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din hizmetlerinde görev almak isteyen vatandaşlar için büyük önem taşıyan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumu bekleniyor. ÖSYM'nin yurt genelinde gerçekleştireceği sınavda, Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında yer almak isteyen adaylar DHBT'ye katılacak. Peki, DHBT ne zaman? 2024 DHBT başvurusu ne zaman başlayacak? İşte detaylar:

DHBT Nedir?

DHBT, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din hizmetleri alanında görev almak isteyen adayların katıldığı bir sınavdır. Bu sınav, KPSS ile birlikte gerçekleştirilir ve adaylar ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmak zorundadır. Sınav süresi 60 dakikadır.

2024 DHBT Sınav ve Başvuru Tarihleri

2024 DHBT sınavı, 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak. Bu sınav için başvurular ise 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak. Adayların başvuru yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar şunlardır:

  • Ortaöğretim ve Ön Lisans Düzeyinde Katılacak Adaylar: KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde başvurularını yapmalıdır.
  • Lisans Düzeyinde Katılacak Adaylar: KPSS Lisans başvuru tarihlerinde başvurularını yapmalıdır.

Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

DHBT’ye Kimler Başvurabilir?

DHBT’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşullarını ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabilir. Adaylar, KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır.

Başvuru ve Sınav Süreci

DHBT’ye başvuran adaylar, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmalıdır. Sınav uygulaması ve başvuru süreciyle ilgili detaylar, ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak olup, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların, bu kılavuzda belirtilen kurallara uyması zorunludur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.