2024-KPSS Ön Lisans Sınavı İçin Giriş Belgeleri Yayınlandı

2024-KPSS Ön Lisans Sınavı İçin Giriş Belgeleri Yayınlandı
1 Eylül 2024'te gerçekleştirilecek KPSS Ön Lisans Sınavı için giriş belgeleri erişime açıldı. Adaylar belgelerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden alabilirler. Sınav günü için önemli uyarılar ve detaylar burada.

1 Eylül 2024'te yapılacak olan 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı'na katılacak adaylar için sınava giriş belgeleri erişime açıldı. Adayların sınav günü yanlarında bulundurmaları gereken sınava giriş belgeleri ve kimlik belgeleri hakkında detaylı bilgi veren ÖSYM, sınav kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekiyor.

2024-KPSS Ön Lisans Sınavı: Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumu için adayların sınava girecekleri bina ve salonlar belli oldu. Adaylar, sınava giriş belgelerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecekler.

Sınava Giriş Belgeleri Nereden Alınır?

Sınava girecek adaylar, sınava giriş belgelerini 22 Ağustos 2024 tarihinden itibaren saat 15:15'ten sonra https://ais.osym.gov.tr adresinden temin edebilirler. Adayların bu belgeyi sınav günü yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Zamanında Binaya Giriş: 1 Eylül 2024'te yapılacak sınav için adayların saat 10:00'dan sonra sınav binalarına alınmayacağını unutmamaları önemlidir.
  • Belge Üzerindeki Kurallar: Sınava giriş belgesinde adayın sınava gireceği merkez, bina ve salon bilgileri ile birlikte adayın fotoğrafı da yer alacaktır. Adayların sınava giriş belgelerinin üzerinde fotoğrafın bulunmasına dikkat etmeleri ve belgelerini internetten renkli veya siyah-beyaz olarak çıktı alarak sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Kimlik Belgesi: Adayların sınava giriş belgesinin yanında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Geçerli belgeler arasında nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, süresi geçerli pasaport gibi belgeler yer almakta olup, sürücü belgesi gibi diğer belgeler sınava giriş için kabul edilmeyecektir.

Sınav İçin Hazırlıklar

Adayların sınav günü sınavın yapılacağı binayı önceden görmeleri, sınav günü çanta gibi eşyalar getirmemeleri ve sınavdan en az bir saat önce sınav binasında hazır bulunmaları tavsiye edilmektedir. Sınavda kullanılacak kalem, silgi gibi araçlar ÖSYM tarafından sağlanacaktır, bu nedenle adayların sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirmeleri gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.