2024 LGS Sonuçlarına Nasıl İtiraz Edilir? İtiraz Süresi ve Detaylar

2024 LGS Sonuçlarına Nasıl İtiraz Edilir? İtiraz Süresi ve Detaylar
2024 LGS sonuçlarına nasıl ve nereden itiraz edileceği hakkında tüm detaylar. İtiraz süresi ve işlem basamakları için tıklayın.

2024 LGS Sonuçlarına İtiraz Süreci ve Detaylar

2024 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrenciler ve veliler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), itiraz sürecine ilişkin detayları açıkladı. İşte, LGS sonuçlarına nasıl ve nereden itiraz edileceği ile ilgili bilmeniz gerekenler:

İtiraz Süresi ve Başvuru Detayları

2024 LGS sonuçlarına itirazlar, 28 Haziran 2024 saat 11:00’den itibaren başlayacak ve 3 Temmuz 2024 saat 23:59’a kadar devam edecektir. İtiraz başvuruları, adayın T.C. Kimlik numarası ve T.C. Kimlik Seri numarası ile yapılmaktadır. Yabancı uyruklu vatandaşlar ise seri numarası kısmına baba isimlerini yazarak giriş yapabilirler.

Başvuruda, T.C. Kimlik numarası ve T.C. Kimlik Seri numarasının eşleşmemesi durumunda, sistem girişine izin verilmeyecek ve kullanıcı "TC Kimlik Seri numarasını kontrol edip tekrar deneyiniz. Eşleşmeme durumunda nüfus müdürlüklerine bildiriniz" uyarısını alacaktır.

İtiraz Başvuru Adımları

  1. Sisteme Giriş: Adaylar, T.C. Kimlik numarası ve seri numarası bilgileri ile sisteme giriş yaparlar.
  2. İtiraz Ücreti: Kılavuzda belirtilen itiraz ücreti varsa, adaylar bu ücreti belirtilen bankalara T.C. kimlik numarası bilgisi ile yatırmalıdır.
  3. İtiraz Seçimi: İtiraz edilecek sınav veya grup tarama uygulaması seçilerek gerekli alanlar eksiksiz doldurulur.
  4. Belge Ekleme: Eklenecek belge varsa, belirtilen boyut ve uzantılara uygun hale getirilip eklenir.

Önemli Uyarılar

  • İtiraz başvurusundan önce kılavuzların okunması gerekmektedir.
  • Sisteme giriş yapan aday, başvuru yapacağı sınavın kılavuzunda belirtilen şartları taşımıyorsa "başvuru yapabileceğiniz bir sınav bulunmamaktadır!" uyarısını alacaktır.

İtiraz Başvurusu Nereden Yapılır?

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, sınav sonuçlarının MEB’in resmi internet sitesinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 takvim günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir. İtirazlar, eitiraz.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir.

2024 LGS sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrenciler ve veliler, yukarıdaki adımları takip ederek süreci başarılı bir şekilde tamamlayabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.