2024-Mühendislik Tamamlama Tercih Dönemi Başladı

2024-Mühendislik Tamamlama Tercih Dönemi Başladı
2024 Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programları tercihleri başladı. Adaylar 26 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında tercihlerde bulunabilirler. Detaylı bilgi ve tercih kılavuzu için ÖSYM'nin sitesini ziyaret edin.

2024-Mühendislik Tamamlama Tercih Dönemi Başladı

2024 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları (2024-Mühendislik Tamamlama) için tercih işlemleri 26 Eylül - 1 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak.

Adaylar, 26 Eylül 2024 tarihinde saat 11.00 itibariyle 2024-Mühendislik Tamamlama Tercih Kılavuzu’na erişebilecek. Tercih işlemleri 1 Ekim 2024, 23.59’da sona erecek. Tercihlerin bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapılması gerekiyor. Adayların tercih yaparken T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapmaları gerekmekte.

Önemli Bilgiler:

  • Adaylar, 2024-Mühendislik Tamamlama Tercih Kılavuzu’nu dikkatlice incelemelidir.
  • Adayların tercih yaparken YÖKSİS’teki eğitim bilgileri esas alınacaktır.
  • Bir tamamlama programına yerleşen veya mezun olan adaylar, tekrar başvuru yapamazlar.
  • Adayların tercihlerinde Tablo-1 ve Tablo-2'deki bilgiler göz önünde bulundurulmalıdır.

Tercih Kılavuzunda Yer Alan Bilgiler:

  • Tablo-2'de, mezun olunan teknik öğretmenlik programından hangi mühendislik programlarının tercih edilebileceği verilmiştir. Adaylar, bu tabloyu dikkatle inceleyerek tercihlerde bulunmalıdır.
  • Adaylar, başvuru ekranında daha önce bir Mühendislik Tamamlama programına yerleşip yerleşmediklerine dair bilgi vereceklerdir.
  • Beyan edilen bilgilerin doğruluğundan adaylar sorumludur. Yanlış beyanda bulunan adaylar, elde ettikleri hakları kaybedeceklerdir.

Başvuru Şartları:

  • 2019-2024 yılları arasındaki ALES sınavlarından en az 75 ALES SAY puanı alan teknik öğretmenlik programı mezunları tercih yapabilecektir.
  • Tablo-2'de belirtilen alanlar dışındaki tercihler geçersiz sayılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.