2024 Öğretmen Seminerleri Ne Zaman? Seminerler Online mı Olacak?

2024 Öğretmen Seminerleri Ne Zaman? Seminerler Online mı Olacak?
2024 öğretmen seminerleri ne zaman ve nasıl yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı seminer takvimi ve Bakan Yusuf Tekin’in açıklamaları. Detaylar için tıklayın.

Öğretmen Seminerleri 2024: Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak? Seminerler Online mı Olacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğretmen seminerleri yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıkladığı takvime göre öğretmenlerin seminer süreci hakkında detaylar belli oldu. Peki, öğretmen seminerleri ne zaman ve nasıl yapılacak? Seminerler online mı olacak?

Öğretmen Seminerleri Ne Zaman Başlayacak?

Öğretmenlerin mesleki çalışma takvimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihler doğrultusunda, 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde yayınlanan genelgeye göre, öğretmen eğitimleri 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu seminerler, il milli eğitim müdürlükleri koordinasyonunda yapılacak.

Seminerler Online mı Olacak?

Seminerlerin işleyişiyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz online ya da yüz yüze olacağına dair kesin bir açıklama yapılmamış durumda. Ancak, mevcut eğitim politikaları ve geçtiğimiz yıllarda yapılan seminerlerin işleyişine bakıldığında, seminerlerin büyük olasılıkla yüz yüze gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Bakan Tekin'den Seminerlere İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, seminerler ve yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, sosyal medyada seminerlerle ilgili çıkan spekülasyonlara değinerek, “2 Eylül günü öğretmen arkadaşlarımızın seminer dönemi başlıyor. Aynı hafta içerisinde okula yeni başlayan öğrencilerimiz için oryantasyon süreci var. 9 Eylül'de de normal akademik takvimimiz başlayacak.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, okulların açılmasının ertelenmesine dair bir gündemlerinin olmadığını da vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.