2024 TUS 1. Dönem: Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı

2024 TUS 1. Dönem: Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı
2024-TUS 1. Dönem ek yerleştirme tercihleri 11-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemleri ve gerekli bilgiler için ÖSYM'nin internet sitesini ziyaret edin.

2024-TUS 1. Dönem: Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı

Ek Yerleştirme Tercih Tarihleri

2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) ek yerleştirme tercih işlemleri, 11 - 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, 11 Temmuz 2024 tarihinde saat 10.30’dan itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak elektronik ortamda ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerini yapabilecektir. Ek yerleştirme için tercih işlemleri, 17 Temmuz 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Ek Yerleştirme İşlemleri

Ek yerleştirme işleminde, 2024-TUS 1. Dönem Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adaylar, bu kılavuzu dikkatle incelemelidir. Genel bilgiler ve tablolar, ÖSYM’nin internet sitesinde sunulmuştur.

Çift Uyruklu Adaylara Önemli Uyarı

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu adayların tercihlerini T.C. vatandaşı olarak yapmaları gerektiğini belirtti. Bu adaylar, yabancı uyruklular için ayrılmış kontenjanları tercih edemeyeceklerdir.

Bölüm Toplam Kont.
Acil Tıp 248
Adli Tıp 6
Aile Hekimliği 118
Anatomi 4
Anesteziyoloji ve Reanimasyon 139
Askeri Sağlık Hizmetleri 1
Beyin ve Sinir Cerrahisi 43
Çocuk Cerrahisi 49
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 554
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları 2
Deri ve Zührevi Hastalıkları 6
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji 36
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon 13
Fizyoloji 2
Genel Cerrahi 168
Göğüs Cerrahisi 47
Göğüs Hastalıkları 51
Göz Hastalıkları 14
Halk Sağlığı 7
Hava ve Uzay Hekimliği 1
Histoloji ve Embriyoloji 10
İç Hastalıkları 251
Kadın Hastalıkları ve Doğum 158
Kalp ve Damar Cerrahisi 42
Kardiyoloji 74
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 13
Nöroloji 67
Nükleer Tıp 1
Ortopedi ve Travmatoloji 55
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi 4
Radyasyon Onkolojisi 5
Radyoloji 40
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları 9
Spor Hekimliği 3
Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp 2
Tıbbi Biyokimya 8
Tıbbi Farmakoloji 4
Tıbbi Genetik 7
Tıbbi Mikrobiyoloji 11
Tıbbi Patoloji 23
Üroloji 25
Genel Toplam 2.321

Ek Yerleştirme Ücreti

Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılmalıdır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, tercih süresi boyunca ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a kadar bu ücreti yatırmalıdır. Ücreti yatırmayan adayların tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır. Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ve gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmaz.

Tercih ve Yerleştirme İşlemleri

Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2024-TUS 1. Dönem Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercih işlemlerinde yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir. Tablolarda yer alan programların önceki dönemin TUS yerleştirme sonuçlarına ulaşılabilir. Adayların, tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir. Ayrıca, yerleştirme işlemi için yabancı dil yeterliliği aranır ve yabancı dil muafiyet bilgileri kontrol edilir.

Tercih Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Adayların tercih işlemi yapabilmeleri için, sınavdan sonra T.C. Kimlik /Y.U. Numaralarındaki değişiklikleri tercih tarihinin son günü saat 12.00’ye kadar ÖSYM’ye bildirmeleri gerekmektedir. 7456 sayılı Kanun’un 27. maddesi ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nun Ek 5 inci maddesi, tabiplerin Devlet hizmeti yükümlülüklerini tamamlamadan uzmanlık eğitimi yapmalarına olanak tanımaktadır. Ancak, yan dalda veya birden fazla uzmanlık dalında eğitime başlanabilmesi için Devlet hizmeti yükümlülük süresinin en az yarısının tamamlanmış olması gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.