2024-YKS Mazeret Kayıtları: 26 Ağustos - 2 Eylül Tarihleri Arasında Kayıt İmkanı

2024-YKS Mazeret Kayıtları: 26 Ağustos - 2 Eylül Tarihleri Arasında Kayıt İmkanı
YÖK, 2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversite kaydını yaptıramayan adaylara mazeret kayıt hakkı tanıdı. Kayıtlar 26 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Detaylar haberimizde.

YÖK'ten Üniversite Kayıtlarına Mazeret Hakkı: 26 Ağustos - 2 Eylül Tarihleri Arasında Kayıt Şansı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerine kayıt yaptıramayan adaylara müjde niteliğinde bir duyuru yaptı. YÖK, herhangi bir nedenle kayıt işlemlerini tamamlayamayan adaylara 26 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında mazeret kayıt hakkı tanıdı.

Kayıtlarını Yaptıramayan Adaylar İçin Yeni Şans

YÖK'ten yapılan açıklamada, 2024-YKS yerleştirme sonuçları doğrultusunda üniversitelere kayıt yaptıramayan adayların, belirlenen bu tarihlerde yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarına başvurarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri belirtildi. Kayıt işlemleri, 2 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Bu ek süre, üniversite kaydını herhangi bir sebeple yapamayan adaylar için önemli bir fırsat sunuyor. Adayların, bu tarihler arasında mutlaka üniversiteleriyle iletişime geçerek kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Detaylar ve Önemli Tarihler

  • Kayıt Tarihleri: 26 Ağustos - 2 Eylül 2024
  • Son Kayıt Saati: 2 Eylül 2024, Pazartesi, 17.00

Adayların mağdur olmaması adına YÖK, bu mazeret kayıt hakkını tanımış olup, kayıt işlemlerinin eksiksiz bir şekilde tamamlanmasını sağlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.