2024 YKS Milli Sporcu Tercihleri Başladı

2024 YKS Milli Sporcu Tercihleri Başladı
2024 YKS kapsamında, spor dallarında üstün başarılı adaylar için tercih süreci başladı. Tercihlerinizi 14-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

2024-YKS Milli Sporcu Yerleştirme İşlemleri Başladı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında, spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adayların spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirilmesi için tercih süreci başladı. ÖSYM’nin 2024 YKS Kılavuzu’nun 7.5 maddesine göre, adaylar başvurularını 14-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.

Tercihler, sadece ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak elektronik ortamda yapılabilecektir. Posta yoluyla veya elden verilen tercih listeleri kabul edilmeyecektir. Tercih işlemleri, 19 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, yerleştirme işlemi için en fazla 8 tercih yapabilecektir. Tercih süresi boyunca adaylar, tercihlerini değiştirme imkanına sahip olacaklar. Tercih edilebilecek yükseköğretim programları ve bu programların koşulları, ilgili kılavuzda yer almaktadır. Adayların tercihlerini yapmadan önce kılavuzu dikkatle incelemeleri önerilmektedir.

2024-YKS Spor Dallarında Üstün Başarılı Olan Adaylar için Yükseköğretim Programları Kontenjan ve Koşulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.